istanbul manzara

Ertuğruloğlu TDT Genel Sekreteri Kubaniçbek Ömüraliyev’i ziyaret etti
132 okunma

Ertuğruloğlu TDT Genel Sekreteri Kubaniçbek Ömüraliyev’i ziyaret etti

ABONE OL
17 Ocak 2023 18:30
Ertuğruloğlu TDT Genel Sekreteri Kubaniçbek Ömüraliyev’i ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İstanbul’a bir ziyaret gerçekleştirerek Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubaniçbek Ömüraliyev ile makamında biraraya geldi. Ziyaret, KKTC yetkilileri tarafından Türk Devletleri Teşkilatı’na Genel Sekreteri ve Sekreterya nezdinde gerçekleştirilen ilk üst düzey ziyaret özelliğini taşıyor.

Bakan Ertuğruloğlu, görevine yeni atanan Genel Sekreter’e gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde, ülkemizin Türk Dünyası içinde hak ettiği yeri almasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ertuğruloğlu, yeni dönemde KKTC ile Türk Devletleri Teşkilatı’na arasındaki işbirliği ve diyaloğun her alanda artarak devam etmesi için bakanlığın üzerine düşeni yapacağını ifade etti.

Ertuğruloğlu konuşmasında, “Ülkemiz, 11 Kasım 2022 tarihinde Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen TDT 9. Zirve Toplantısı’nda Macaristan ve Türkmenistan’dan sonra, KKTC olarak, Anayasal ismiyle üçüncü Gözlemci Üye Ülke olarak teşkilata kabul edilmişti. Söz konusu tarihten sonra teşkilatın toplantı, etkinlik ve faaliyetlerine aktif katılım sağlamaya başladı” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı, Türk Devletleri Teşkilatı Gözlemci Üyeliği’nin, ülkemizin İslam İşbirliği Teşkilatı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’ndan sonra uluslararası örgütler nezdinde kazandığı üçüncü temsiliyet olduğunu söyledi.

Ertuğruloğlu, İstanbul’daki temaslarını tamamlamasının ardından yurda dönecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0