istanbul manzara

Evren:Kadınlarımızın ekonomiye aktif katılımını sağlamak önceliğimiz olacaktır
  • Kibris Web Haber
  • DÜNYA
  • Evren:Kadınlarımızın ekonomiye aktif katılımını sağlamak önceliğimiz olacaktır
2530 okunma

Evren:Kadınlarımızın ekonomiye aktif katılımını sağlamak önceliğimiz olacaktır

ABONE OL
7 Mart 2022 19:10
Evren:Kadınlarımızın ekonomiye aktif katılımını sağlamak önceliğimiz olacaktır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi ve Enerji Bakanı Kutlu Evren, kadınların, ekonomiye aktif katılımını sağlamanın öncelikleri olacağını belirtti.

Evren, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nün tarih boyunca verdiği varoluş mücadelesinin her aşamasında, devletin güçlenmesinde, her alanda kadınların alın teri, emeği, büyük fedakarlıkları ve katkıları olduğunu vurguladı.

Bakan Evren, bugün kadınların, geçmişe oranla çok daha cesur, çok daha eğitimli, girişimci ve birçok alanda yetişmiş insanlar olarak başarıdan başarıya koştuğunu kaydetti.

“Son dönemlerde girişimci kadınlarımızın sayısında bir artış gözlemlense de bu yeterli değildir” diyen Evren, kadınların çok daha fazla sayıda ekonomi alanında yer almasının, ülke ekonomisinin gelişimi ve refah seviyesinin yükselmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

“Kendi kendine yeten bir ekonomik yapının oluşması hedefiyle attığımız her adımda, planlamalarımızda, her zaman için kadınlarımızın ve gençlerimizin ekonomiye aktif katılımını destekleyecek çalışmalara öncelik vereceğiz” diyen Bakan Evren, şöyle devam etti:

“Küresel anlamda, evrensel insan hakları temelinde kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma yolunda verdiği mücadelenin bugün, 165. yıl dönümündeyiz. Kadınların bu haklı mücadelesinde yanlarında yürümek, çağdaş ve laik halkların önceliğidir.”

Yakın zamanda Rusya-Ukrayna arasında yaşanan krizin savaşa dönüşmesiyle, bir kez daha savaşlardan en fazla zararı kadınların ve çocukların gördüğüne şahit olduklarına işaret eden Kutlu Evren, şu ifadeleri kullandı:

“KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETİ BİR KEZ DAHA KINIYORUM”

“Bu bağlamda, savaşların, dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde ve ülkemizde son yıllarda artan kadına yönelik şiddetin her türlüsünün son bulmasını temenni ediyor, kadına yönelik her türlü şiddeti bir kez daha kınıyorum.”

Bakan Evren, hangi görevde olursa olsun, siyasal, ekonomik ve sosyal yaşamda insanlığın karşılaştığı sorunların çözümü için birlikte mücadele verilen kadınların, her zaman yanlarında olmaya devam edeceğini kaydetti.

Kutlu Evren, “Kadınlarımız, yüklendikleri sorumluluklarla sadece anne, eş, arkadaş ve kardeş değil, aynı zamanda siyasal, ekonomik ve sosyal hayatta gelecek nesillerin istikbalinin de yaratıcılarıdırlar” vurgusu yaptı.

Evren, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerle kutlayarak, esen ve güzel yarınlar diledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0