Fed yetkilisi gelecek toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımını destekledi


ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, mevcut olanları izleyenlerin ileride daha az türbülans yaptıklarını belirterek “Gelecek toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artışından yanayım.” dedi.

Waller, Amerikan düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi’nde (CFR) ekonomik görünüm değerlendirmelerinde bulundu.

Fed’in para politikasında sıkılaşmaya gitmesinin yaklaşık bir yıl geçtiğini söyleyen Waller, genişlemeyi yüzde 2 hedefine ulaştırmak için faiz artırımlarına gidildiğini anımsattı.

Waller, faiz artırımlarının amacının talebi ve ekonomik aktiviteyi yavaşlatarak tüketimin düşüşünü desteklemek için yaşamı işaretleyerek bazı sektörler ve hane harcamalarında bunun yansımalarının görülmesinü dile getirdi.

İstihdam çevrelerinde iyileşmeye sahip olan Waller, mütevazı bir ekonomik depolamaya rağmen iş gücü ekonomisinin güçlü bir şekilde Fed’e yerleştirmeyi düşürmeye odaklanması için alan büyümesini belirtti.

Waller, geçen yıl aralıktaki ılımlı seyrine devam etmesine rağmen, duruşun görünümü konusunda mevcut temkinli olduğunu ve para politikasını sıkılaştırmasının devamını gidişini anlattı.

Mevcut durumu gözeterek diğerlerinden daha az türbülans anlatımlarını dile getiren Waller, “Bir sonraki toplantıda 25 baz puanlık bir gösteritan yanayım. diye konuştu.