DOLAR 32,2638 -0.55%
EURO 34,6704 -0.24%
ALTIN 2.435,37-0,12
BITCOIN 2017278-2.44916%
Lefkoşa
°

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Fetüsün Annesi Tüm Suçlamaları Kabul Etti

Fetüsün Annesi Tüm Suçlamaları Kabul Etti

ABONE OL
3 Mart 2017 10:38
Fetüsün Annesi Tüm Suçlamaları Kabul Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne’de meydana gelen yasadışı kürtaj davasında, gömülü fetüslerden birinin annesi olduğu tespit edilen Melis Akçal’la ilgili dava dün tamamlandı. Akçal, kararın okunacağı 6 Mart 2017 tarihine kadar cezaevine gönderildi

Girne’deki Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd.) isimli özel dal hastanesinde, bazı hamileliklerin yasal olmayan şekilde sonlandırılmasıyla bağlantılı bir dava dün tamamlandı. Gömülü olarak bulunan fetüslerden biriyle DNA’sı eşleşen Melis Akçal’la ilgili olarak iddia makamı tarafından Girne Kaza Mahkemesi’nde açılan dava karara kaldı. Melis Akçal, “Hamileliğini yasadışı sonlandırmaya müsaade etme” ve “Çocuğunu düşürmeye teşebbüs” suçlarından itham edildi ve suçlamaları kabul etti. Sanıkla ilgili karar 6 Mart 2017 tarihinde okunacak.

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, Başsavcılığı Kıdemli Savcı Erdinç Akyener temsil ederken, sanık Melis Akçal’ı Avukat Mustafa Asena temsil etti.

İki davadan itham edildi

Sanık Melis Akçal, 2014 yılında “hamileliğini yasadışı sonlandırmaya müsaade etme” ve “çocuğunu düşürmeye teşebbüs” suçlarından itham edildi ve suçlarını kabul etti. Sanık Akçal’ın ithamının ardından, Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, meseleye ilgili olguları mahkeme aktardı. Ardında da sanık Avukatı Mustafa Asena müvekkiliyle ilgili hafifletici sebepleri mahkemeye sundu.

Yargıç Mesut Mesutoğlu da bu davayla ilgili kararı 6 Mart 2017 Pazartesi günü okuyacağını söyledi ve sanık Melis Akçal’ı o güne kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.

Kayıtlarda kist ameliyatı olduğu yazıyordu

Ada Hospital’in olayın yaşandığı dönemle ilgili kayıtlarını inceleyen polis, Melis Akçal’ın hastanede “kist” ameliyatı olduğuna dair bir kayıt bulmuştu. Akçal, polise aynı doğrultuda ifade vermişti. Ancak durumdan şüphelenen polis, genç kadından kendi rızasıyla kan örneği almış ve Türkiye’ye Adli Tıp Kurumu’na göndermişti. Gelen raporlardaki verilerden, Akçal’ın Hz. Ömer Türbesi yakınlarında gömülü bulunan fetüslerden birinin annesi olduğu anlaşılmış ve Akçal tutuklanmıştı.

Akçal daha sonra Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye başlayan davada, iddia makamının tanığı olarak yeminli şahadet vermişti. Ancak Akçal, verdiği çelişkili cevaplar sonrası Ağır Ceza Heyeti tarafından düşman tanık olarak ilan edilmişti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.