DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20772451.52925%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Firari Alexander Satlaev’in Rusya’da İşlediği Suçların Detayları Ortaya Çıktı
  • Kibris Web Haber
  • Genel
  • Firari Alexander Satlaev’in Rusya’da İşlediği Suçların Detayları Ortaya Çıktı

Firari Alexander Satlaev’in Rusya’da İşlediği Suçların Detayları Ortaya Çıktı

ABONE OL
10 Şubat 2021 17:13
Firari Alexander Satlaev’in Rusya’da İşlediği Suçların Detayları Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Firari Alexander Satlaev’in Rusya’da işlediği suçların detayları ortaya çıktı. Firari, Rusya’da 4 kadına tecavüz ederek, 7 kadına ise tecavüz teşebbüsünde bulundu. Ardından 9 Mart 2019 tarihinde serbest bırakıldı.

8 Şubat tarihinde Lefkoşa Merkezi Cezaevinden kaçan Rus asıllı Alexander Satlaev’in, aramaları çalışmaları devam ederken, Rusya’daki suçları hakkında da detaylar ortaya çıktı.

2012 yılının Aralık ayında ilk tecavüz vakasını gerçekleştiren firari Satlaev, 4 tecavüz ve 7 tecavüz teşebbüsünün ardından tutuklan 5 Mart 2019 tarihinde hapishanede 1 yıl tutuklu kalmadan, serbest bırakıldığı öğrenildi.

İLK TECAVÜZÜ 2012’DE…

2012 yılında Alexander Satlaev, Gorno-Altaysk için Rusya Araştırma Komitesi’nin (ICR) yeni oluşturulan departmanında araştırmacı oldu. Aynı yılın Aralık ayında, Yeni Yıl tatillerinden kısa bir süre önce ilk saldırısını gerçekleştirdi.

Valentina’yı sessiz bir avluda izledi, korkuttu, ağzını kapattı ve boynunu sıktı. Ancak kadın, kurtarıldı.

Yaklaşık olarak aynı şekilde, Satlaev suçlarının çoğunu işledi. Ancak bunları her zaman tamamlamayı başaramadı: bazen rastgele yoldan geçenler göründüğünde ve hatta yoldan geçen bir arabanın farlarını gördüğünde kaçtı. Ancak kimse müdahale etmediği için araştırmacı sonuna kadar gitti.

Satlayev’in bir doğum kliniğinin yakınında, kurbanın düşük yapma tehdidiyle ilgili sözlerine rağmen, açıkça hamilelik belirtileri olan bir kadına saldırdığı ve tecavüz ettiği bir olay daha var. Bu olayın ardından sorgu altında olan Satlaev, her şeyi inkar ederek ve hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.

“BU BİR TECAVÜZCÜ DEĞİL, BİR ARAŞTIRMACI”

Alexander Satlaev, ikinci saldırı için daha iyi hazırlandı ve sıradan tanıklardan saklanmasının garanti edilebileceği bir yer seçti. Yeni kurbanı Irina, 30 Aralık 2012 gecesi, kocasıyla kavga ettikten sonra hayal kırıklığına uğramış duygularla bir kafeden eve döndü ve Satlaev’in buluşma teklifini sert bir şekilde reddetti. Sonra dedektif onu takip etti ve uygun bir an bekledikten sonra arkadan saldırıya uğradı, boğulmaya ve cinayetle tehdit etmeye başladı.

Satlaev kurbanı garaja sürükledi ve soyunmaya zorladı. Ama bir noktada Irina uyanmış gibiydi ve tecavüzcüye karşı savaşmayı başardı. Sonra Satlaev yumruklarıyla kurbana koştu, ancak araştırmacıyı kasıklarından tekmeledi ve yardım çığlıklarıyla kaçtı. Yola ulaşan Irina’yı bir araba kurtardı.

Zaten sabah kurban ceza davasında müfettişlerle bir toplantıdaydı. Ve o anda, Irina saldırganı tarif ettiğinde ofise girdi… Kadın hemen Satlaev’i işaret etti – burada diyorlar ki, bak: bir yüz. Irina, araştırmacıların meslektaşlarının bacaklarının arasında morluk olup olmadığını kontrol etmelerini bile önerdi. Ancak kadının sözlerini ciddiye almadılar ve ruhla cevapladılar: “Bu bir tecavüzcü değil, bir soruşturmacı” Sonuç olarak, kurbanın ifadesi protokole bile girmedi ve Irina’ya yapılan saldırı Satlaev için son değildi.

GÖREV İSTASYONUNDA KORKU VE NEFRET

Irina’ya yapılan saldırının öyküsünden sonra, araştırmacı cezasızlığını tamamen hissetti. Neredeyse bir yıl boyunca Gorno-Altaysk’ı korku içinde tuttu, boş şehir sokaklarında, avlularda veya evlerin girişlerinde kadınlara saldırdı.

Ancak başka bir başarısızlık Satlaev’i bir süre durmaya zorladı. Araştırmacı, Anastasia’yı otobüs durağında kız kulüpten dönerken fark etti. Onu en yakın otoparka sürükledi, kara attı ve giysilerini çıkarmaya başladı. Ancak kız arabaya sertçe vurmayı başardı, alarm çaldı ve Satlaev kaçtı. Bu olaydan sonra tecavüzcü birkaç ay sessizliğini korudu.

Satlayev bir sonraki tecavüzünü Temmuz 2013’te gerçekleştirdi. Gorno-Altaysk’ın merkezinde sabah erkenden işten dönen kafeterya çalışanı Galina’yı izledi. Tecavüzcü kıza telefonu kapatmasını emretti ve kız korkuyla “her şeyi almayı” teklif etti. Ancak Satlaev tek bir şeyle ilgileniyordu – Galina’ya tecavüz etti ve eve gitti. Galina ise tecavüzün ardından polise gitti.

Galina görev birimine geldi ancak Soruşturma Komitesi’nden araştırmacı Satlaev oraya çağrıldı. Tecavüz davasının kendisi tecavüzcüye verildi. Kurbanı bir ifade yazmanın anlamsız olduğuna ikna etmeye başladı. Sonuçta, şüphelinin yüzünü bile görmedi ve muhtemelen onu teşhis edemedi. Ve Satlaev’e göre suçun kendisi de gerçekleşmedi: onlar sadece “Galina ile tanışmak istiyorlardı” sonuç olarak, kırık ve gözyaşı lekeli kız, Satlaev’in diktesi altında kimsenin kendisine tecavüz etmediğini yazdı ve kimseyi adalete teslim etmek istemedi.

“ÖZEL GİZLİLİK MODUNDA”

Firarinin, Gorno-Altaysk’taki suçlar dizisi devam etti ve kolluk kuvvetleri tecavüzcünün izini sürdüremedi… Neredeyse ona karşı hiçbir kanıt yoktu. Tam olarak Satlaev’in bir sonraki kurbanı, kafelerden birinde temizlikçi olan Nina oluncaya kadar. Tam kurumda kıza saldıran tecavüzcü onu yere itti ve bilincini kaybederek başını vurdu. Nina gözlerini açtığında kimse yoktu… Tecavüzcü onun öldüğünü düşündü, korktu ve kaçtı. Ancak, kafeden ayrılan Satlaev, CCTV kameralarının lenslerine girdi ve davaya kayıt eklendi.

Bundan sonra, iki kadın daha Satlaev’in kurbanı oldu. Onlardan birine sokakta, ikincisine özel bir evin mahzeninde tecavüz etti. Ekim 2013’te, bir müfettiş, akşam koşu yapan bir kıza saldırmaya çalıştı, ancak avluya giren bir çöp kamyonu tarafından korkutuldu.

ALEXANDER SATLAEV’E POLİS YÖNELİMİ

İki hafta sonra, 24 yaşındaki kıdemli müfettiş gözaltına alındı. Satlaev’in başka bir suç mahallinden çok uzak olmayan CCTV kameralarının lenslerine tekrar girmesi, operatörlere yardım etti. Kayıt, tecavüzcünün arabaya nasıl girdiğini gösterdi ve sayıları iyi okunmuştu. Bu bilgi Satlaev’in liderliğine ulaştığında, meslektaşları bir iç soruşturma başlattı. ICR , “Özel gizlilik rejimindeki müfettişler, sonunda tecavüzü işleyen [Satlayev] olduğundan emin olmak için bir dizi önlem aldı” dedi.

Satlaev’in tutuklanması büyük bir skandala dönüştü. ICR aygıtında, öyküsüne “departman çalışanlarından birinin şiddet içeren bir suçtan şüphelenildiği ilk çirkin vaka” deniyordu. Olayın tüm koşullarını açıklığa kavuşturmak için Moskova’dan Gorno-Altaisk’e bir komisyon gönderildi. Satlaev, tutuklandığı gün, tutuklunun kendisinin suçlamalarını veya itiraflarını beklemeden TFR’den kovuldu. Buna ek olarak, TFR Eduard Oshlykov’un bölge departmanı başkanı, yardımcısı Andrei Munatov ve soruşturma departmanı başkanı Andrei Kavunov’un hemen amiri olan Satlaeva işlerini kaybetti.

Chemal Bölge Mahkemesi başkanı tecavüzcünün babası da istifa etti. Gazetecilerle oğlu hakkında konuşmayı reddetti.

YASANIN YUMUŞAKLIĞI BOYUNCA

Müfettişler, bazı kaynaklara göre Satlaev’in kendisi olan dört tecavüz (Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun 131.Maddesi’nin 1. kısmı) ve yedi tecavüz teşebbüsü (Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun 30. ve 131.Maddesi) hakkında kanıt topladı. Ayrıca eski soruşturmacı, Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun 285. maddesi (“Resmi Yetkilerin Kötüye Kullanımı”) ve 119. maddesi (“Cinayetle Tehdit”) ile suçlanmıştır. Tutuklandıktan sonra soruşturmacı önce bir itiraf yazdı ve tüm suçları itiraf etti. Ancak daha sonra duruşmada ifadesini değiştirdi ve yalnızca bir tecavüz vakasını kabul etti. Duruşma sırasında sanık gazetecilerle iletişim kurmayı reddetti ve tek kelime pişmanlık duymadı.

ALEXANDER SATLAEV’İN GORNO-ALTAYSK ŞEHİR MAHKEMESİNDE CEZALANDIRILMASI

Savcılık, Satlaev’i (bu arada uzmanların aklı başında olduğunu kabul eden) katı bir rejim kolonisinde yedi yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak kararın daha hafif olduğu ortaya çıktı. Suikast girişiminin iki bölümünde, eski araştırmacı delil yetersizliğinden beraat etti. Başka bir girişim, cinayet tehdidiyle ilgili daha yumuşak bir makale olarak yeniden sınıflandırıldı.

Altay Cumhuriyeti Gorno-Altay Şehir Mahkemesi’nin yüksek profilli davasına ilişkin karar 28 Temmuz 2015’te verildi. Satlaev, 75 bin ruble para cezası ile genel bir rejim kolonisinde altı yıl aldı. Hükümlü, iki kurbana manevi tazminat olarak 250 bin ruble daha ödemesine karar verildi.

Satlaev karara itiraz etmeye çalıştı – ancak sonuç alamadı; daha sonra bir yüksek mahkeme, hapis cezasına altı ay daha ekledi. Satlaev, eski güvenlik görevlileri için Nizhny Tagil kolonisinde görev yapmak üzere gönderildi. Zaten bölgede, hükümlü beraat ettiği bölümler için tazminat talep etti ve devlete 50 bin ruble dava açtı.

5 MART 2019’DA SERBEST KALDI

2019’un başında, eski müfettiş şartlı tahliye için bir dilekçe verdi: Satlaev, mahkemeyi kendi davranışında olumlu değişiklikler elde ettiğine ikna etmeye başladı. 5 Mart’ta, hükümlü yaklaşık bir yıl hapishanede geçirmeden serbest kaldı. Serbest bırakıldıktan sonra, yerel Altay Cumhuriyeti’ni komşu bölge Altay Krai’ye terk etti ve birkaç ay boyunca kimse onu görmedi. Garip bir tesadüf eseri, Satlayev’in 2019 yazına kadar yargılanmasına ilişkin veriler, adli kayıtların veri tabanından kaldırıldı…

4 Ağustos gecesi, Satlaev yaşlıyı aldı, Barnaul’da bir kadına saldırdı. Mağdura bir konut binasının girişinde tecavüz etti. Daireye ulaşan kurban polisi aradı ve bu sefer operatörler Satlaev’i çok hızlı bir şekilde takip ettiler.

Şaşırtıcı bir şekilde, mükemmel bir öğrenci ve daha sonra iyi bir araştırmacı olan Alexander Satlaev, eski bir kolluk kuvvetleri için affedilemez bir hata yaptı. Soruşturmaya göre, kendisini tanımadıkları ve kimliğinin tespit edilmemesi gereken başka bir bölgede kasten tecavüze uğradı. Ancak bazı nedenlerden dolayı Satlaev, tek bir genetik materyal bankasının varlığını tamamen unuttu, ancak bir araştırmacı olarak defalarca ona örnekler gönderdi ve bankadan sonuçlar aldı.

Tecavüzcü, Barnaul’daki kurbanın vücudunda biyolojik izlerini bıraktı ve Satlaev’in kimliği bir hafta sonra belirlendi. Diğer kanallar aracılığıyla kontrol etmek, yalnızca uzmanların sonuçlarını doğruladı. Doğru, o zamana kadar eski araştırmacı çoktan kaçmayı başarmıştı. Trafik kameraları Mitsubishi Lancer’ını Kazakistan sınırına giden karayolunda kaydetti. Eski müfettiş önce federal, ardından uluslararası arananlar listesine alındı.

GİRNE’DE BİR KADINA SALDIRARAK, SOYGUN GERÇEKLEŞTİRDİ

Satlaev Girne’de soygun ve cinsel tecavüz suçlarından hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunuyordu.

Rus uyruklu Alexander Satlaev, Girne’de, bir kadının boğazını sıkarak bayılttıktan sonra çantasından paralarını çaldığı suçlamasıyla tutuklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.