istanbul manzara

Gazimağusa’da Uyuşturucu Operasyonu
348 okunma

Gazimağusa’da Uyuşturucu Operasyonu

ABONE OL
5 Ekim 2016 08:02
Gazimağusa’da Uyuşturucu Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Narkotik polisinin Gazimağusa’da iki katlı bir evde düzenlediği operasyonda uyuşturucudan yakaladığı Lübnanlı Rami Khazaal, İranlı Saman Maleki ve Hindistanlı Hamid Ahmad Khan, 10 bin TL’lik teminatla serbest bırakıldı

Narkotik polisinin Gazimağusa’nın Çanakkale Bölgesi’ndeki iki katlı bir evde düzenlediği operasyonda uyuşturucudan yakaladığı Lübnanlı Rami Khazaal, İranlı Saman Maleki ve Hindistanlı Hamid Ahmad Khan aleyhine başlatılan soruşturma bitti.

Kaldıkları evin hemen her yerinde uyuşturucu madde bulunan zanlılar, 10’ar bin TL nakdi teminat karşılığında ileride yargılanmak üzere serbest kaldılar.

Suçlamaları reddettiler

Mahkemenin Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, meseleyle ilgili talebi aktarması için PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Özgür Biçenleroğlu’nu tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Özgür Biçenleroğlu, 22 Eylül 2016’da, konu evde düzenlenen operasyonla ilgili bilgi verdikten sonra, zanlılar aleyhine başlattığı soruşturmasını tamamladığını söyledi.

Özgür Biçenleroğlu, üç zanlı aleyhine getirdiği davaları bir bir sıraladı ve “zanlılara 225 gram 296 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde tasarrufu,  tütünle karışık 3 sarma sigara içerisinde 1 gram 407 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde tasarrufu,  beyaz poşette 399 miligram uyuşturucu madde tasarrufu, kalıntılı 5 öğütücü, 3 hassas terazi ve 16 adet şeffaf poşet tasarruf suçlarından dava okudum” dedi.

Biçenleroğlu, ayrıca, zanlı Hamid Ahmad Khan’a diğer davalara ilaveten üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olan 2 şeffaf poşet ve bir adet uyuşturucu madde öğütücüsü tasarrufu suçlarından dava okuduğunu anlattı.

Evde uyuşturucu ambalajında kullanılan bin adet kilitli şeffaf boş poşet ile konu maddenin satışından elde edildiğine inanılan bin 725 TL, 5 bin 900 ABD Doları, 100 Euro ve 40 bin İran Riyalı nakit parayı da bularak emare aldığını kaydeden tanık polis,  mahkemeden, zanlılar aleyhine uygun teminat talep etti.

Aleyhlerine getirilen uyuşturucu madde tasarrufu suçunu reddeden zanlıları, mahkemede, Avukat Ramadan Sanıvar temsil etti.

Ramadan Sanıvar, üniversite öğrencisi zanlılar halkında mahkemeye bilgi verdi ve uygun bir teminat talep etti.

Talep adil

Huzurundaki talebi değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, suçun ciddiyetinde değindi ve suçla bağlantısı olduğuna inandığı zanlıları, 10’ar bin TL nakdi teminata bağladı.

Yargıç ayrıca, KKTC dışına çıkmaktan men edip, bu maksatla tüm seyahat belgelerine el koyduğu zanlıların, haftada iki kez en yakın polis karakoluna giderek ısbatı vücut etmesine emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0