DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20679801.35701%
Lefkoşa
°

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Girne Polis Müdürlüğü‘nde Görevli 40’a Yakın Polis Karantinada

Girne Polis Müdürlüğü‘nde Görevli 40’a Yakın Polis Karantinada

ABONE OL
6 Şubat 2021 14:09
Girne Polis Müdürlüğü‘nde Görevli 40’a Yakın Polis Karantinada
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne Polis Müdürlüğü‘nde görevli 40’a yakın polisin, coronavirüs testi pozitif çıkan tutuklular nedeniyle karantinada olduğu öğrenildi

Polis çaresiz, uygulamalar hatalı
Covid-19 önlemleri kapsamında alınan kararlar sonucu izinleri iptal edilen ve 7/24 mesai menfumuna göre çalışan polisler, covid-19 bulaşma riski karşısında adeta çaresiz durumda.

Onlarca polisin karantinada olması sebebiyle, sistemin çökme noktasına geldiğini belirtti.

Psikolojik olarak da zorlandıklarını ifade eden polisler, her gün tutuklular arasından pozitif vakalar çıktığını, polisin kendini koruyabileceği herhangi bir önleyici unsurun da olmadığını ve devreye koyulmadığını ifade ettiler.

Test sonuçları çıkmadan karantinadan çıkarıldılar iddası

İddia 1: Geçtiğimiz hafta başında Girne Polis Müdürlüğü‘nde, hücrede tutuklu bulunan bir mahkumun coronavirüs testi pozitif çıkması üzerine, hücrede kalan diğer 11 mahkum ve onlarla ilgilienen tüm polisler karantinaya alındı.

Ardından gelen bir emirle, test sonuçları henüz çıkmadıkları halde, karantinada bulunan 11 mahkumun hücreye geri getirilmesi istendi ve çok sayıda polis, mahkumları karantinadan alarak hücreye geri getirdi.

Bunun üzerine gelen test sonuçlarında, mahkumlardan 3’ünün covid-19 olduğu öğrenildi ve mahkumlarla ilgilenen tüm polisler tekrar karantinaya alındı.

PCR testi yapılmadan karakola getirildi
İddia 2: Yine Girne Polis Müdürlüğü‘nde kavga ettikleri gerekçesiyle 2 kişiyi tutuklayıp karakola getiren Adli Şube polisleriyle, merkez karakolu arasında tartışma çıktı. Merkez karakolu polisleri tutukluyu, PCR testi yapılmadığı gerekçesiyle karakola almak istemedi.

Ardından tutukluya yapılan PCR testi pozitif çıktı ve temaslı tüm polisler karantinaya alındı.

Temaslı oldukları halde göreve çağırıldılar
İddia 3: Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde, temaslı oldukları bilinen polisler, amirleri tarafından göreve çağırıldı. Emir geldiği için göreve gitmek zorunda kalan polislerden bazıları da sonradan pozitifleşti ve temaslılarıyla birlikte karantinaya alındı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.