DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055358-0.95616%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
GLO Konusunda Bakanlık ve Polis Harekete Geçti

GLO Konusunda Bakanlık ve Polis Harekete Geçti

ABONE OL
30 Kasım 2020 10:47
GLO Konusunda Bakanlık ve Polis Harekete Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Gerçek’in, GLO marka elektronik sigara konusunda yaptığı haber üzerine polis soruşturma başlatırken, Sağlık Bakanlığı da konu hakkında harekete geçti.

Bilindiği üzere Orhan Şevket’in ülkemize getirdiği GLO marka elektronik sigaraların yasalara göre reklamını yapması yasak olmasına rağmen yasalar çiğnenmiş ve uzun bir süredir bu konuda hiçbir adım atılmamıştı. Birçok basın kuruluşunun da değinmediği bu konuyu gündem yapan Kıbrıs Gerçek’in haberi ile birlikte önce polis sonra da Sağlık Bakanlığı adım attı. Polisin konu hakkında soruşturma başlattığı öğrenilirken, Sağlık Bakanlığının da konuyu incelmeye aldığı ve gerekli yaptırımların yapılmadı için süreci başlattığı öğrenildi.

Tabipler Birliği Uyarmıştı!

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği de kısa bir süre önce elektronik sigaraların, normal sigaralardan daha zararlı ve tehlikeli olduğunu açıklamıştı. Yine uzmanlar bu ürünlerin yasaklanması gerektiği görüşünü ortaya koymuştu.

Aileler Endişeli!

İlgili reklamlarda kullanılan cinsiyetçi dil özellikle kadın örgütlerinin tepkisine neden olurken aileler de bu reklamlar nedeniyle bayağı endişeli. Çocuklarının bu tür reklamlarla bağımlılığa çekilmesinden korkan aileler bahse konu reklamların yetkililerce kaldırılmasını istiyor.

Gençler Teşvik Ediliyor!

Neredeyse ülkedeki her marketin önüne stantlar kuran GLO, yaş sınırına bakmaksızın gelen herkesi elektronik sigaraya teşvik ediyor. Bu konuda ise görev GLO tarafından seçilen güzel kadınların.

Takipçisi Olacağız!

Polis ve Sağlık Bakanlığının harekete geçmesiyle bahse konu hakkında kısa sürede önemli gelişmelerin yaşanması beklenirken, Kıbrıs Gerçek Haber Sitesi olarak gündeme taşıdığımız bu konu hakkında süreci yakından takip edeceğimizi ve kamuoyunu süreçle ilgili bilgilendireceğimizi halkımızın bilgisine getiririz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.