istanbul manzara

Google Mesajlar’dan söz verdiği gizlilik özelliği geliyor
125 okunma

Google Mesajlar’dan söz verdiği gizlilik özelliği geliyor

ABONE OL
2 Aralık 2022 21:45
Google Mesajlar’dan söz verdiği gizlilik özelliği geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google Mesajlar, önceden söz verdiği gibi gruplar için Uçtan Uca Şifreleme özelliğini test ettiğini açıkladı. Yenilik, şu anda beta sürümünde mevcut kısa süre sonra kararlı sürüme de gelecek. Firma, ayrıca büyük rakibi Apple’ın Zengin İletişim Servisleri anlamına gelen RCS (Rich Communication Services) ile desteklenmediği için de yine konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Grup sohbetleri için Uçtan Uca Şifreleme, gizlilik konusunda etkili olacak

Google Mesajlar, RCS’yi benimsemesinden sonra Şifreleme özelliğini getireceğine dair söz vermişti. Kısa süre önce Reddit kullanıcıları tarafından özelliğin test edildiği paylaşılmıştı. Fakat daha sonra bu özellik kararlı sürüme gelmeden kısa süre içinde geri kaldırıldı. Google Mesajlar, şimdi yine grup sohbetleri için Uçtan Uca Şifreleme özelliğini test etmeye başladı.

Uçtan Uca Şifreleme özelliği sayesinde Google dahil uygulamadaki herhangi bir mesajı üçüncü taraf olarak okuyamayacak. Şirket, bireysel sohbetler için Uçtan Uca Şifreleme özelliğini ise 2021 yılında getirmişti. Google Mesajlar, yenilik sayesinde gizlilik konusunda kullanım deneyimini bir adım daha ileriye taşımış olacak.


Güvenlik artıyor! Android kullanıcılar beklenen özelliklere kavuşacak

Güvenlik artıyor! Android kullanıcılar beklenen özelliklere kavuşacak

Google, Android tabanlı akıllı telefon, tabletler ve Wear OS kullanan akıllı saatler için bir dizi yeni özellik duyurdu.

Öte yandan Google, yenide Apple konusunda RCS’yi benimsemediği için şu açıklamaları yaptı:

“Apple, RCS’yi benimsemeyi reddediyor ve iPhone’lu kişiler Android telefonlu kişilerle mesajlaştığında SMS’e güvenmeye devam ediyor, bu da mesajlaşmalarının 1990’larda takılıp kaldığı anlamına geliyor.”

Ayrıca bugün Sunbirds adlı şirketin iMessage’yi Android cihazlara entegre etmek için bir uygulama geliştirdiği ortaya çıktı. Firma, uygulamayı sunduğu sırada iMessage kullanarak iOS ve Android arasında iletişim kurulduğunu gösteren ekran görüntülerini Samsung cihaz üzerinden gösterdi. Fakat iPhone’un ekranında yer alan ekran görüntülerini yaptığı sunum sırasında paylaşmadı.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0