DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Gündemde mahkumlara af yok

Gündemde mahkumlara af yok

ABONE OL
10 Ekim 2019 09:33
Gündemde mahkumlara af yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Baybars, hükümetin gündeminde mahkûmlarla ilgili bir af düşüncesi olmadığını vurguladı.

Hükümetin gündeminde mahkûmlarla ilgili bir af düşüncesi olmadığını kesin bir dille söyleyen Bakan Ayşegül Baybars, ülkemizde her alanda her dönemde çeşitli aflar çıkarıldığını belirterek, “Af çıkarmak bir gelenek haline geldiği zaman ülkedeki düzeni bozucu etkisi olduğunu düşünüyorum. Fakat Denetimli Serbestlik yasasının kapsamını genişletebiliriz. Şu anda sadece uyuşturucu tasarrufuyla ilgili suçlara uygulanan Denetimli Serbestlik uygulamasının kapsamını genişleterek farklı basit suçlara da denetimli serbestliği getirebiliriz” dedi.

Türkiye ya da üçüncü ülke vatandaşı olan mahkûmların ülkelerine iadesi konusuna da değinen Baybars, “Bu ülkede yurttaş olmayıp bu ülkede suç işleyen kişiler bu ülkenin kanunlarına göre bu topluma zarar vermiştirler ve bu ülkenin topraklarında cezalarının bir kısmını çekmeden kendi ülkelerindeki sisteme aktarılmalarını doğru bulmuyorum. Türkiye Cumhuriyeti ile aramızda suçluların iadesi anlaşması var ve bunu da uyguluyoruz fakat cezasının 3’te 1’ini burada çekmeden mahkûmların iade başvurularını kabul etmiyoruz. Bu uygulamanın genel amaçlarından birisi toplumun vicdanını rahatlatmaktır. Cezalandırmanın temel amacı suçluyu ıslah etmek ve topluma yeniden kazandırmak olsa da cezalandırmanın genel amacı kamu vicdanını rahatlatmaktır. Suç tipleri ve cezalandırma usulleri ülkeler arasında farklılık gösterdiği için bugün bizim 5 yıl hapislik cezası verdiğimiz suçluyu Türkiye’de serbest bırakabiliyorlar. O zaman hem toplum vicdanı yaralanır hem de bu ülkedeki suç oranının artmasına neden olabilir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.