DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20669631.19259%
Lefkoşa
°

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Güneydeki Sel Kuzeyde Derelerin Taşmasına Neden Oldu

Güneydeki Sel Kuzeyde Derelerin Taşmasına Neden Oldu

ABONE OL
10 Şubat 2017 10:39
Güneydeki Sel Kuzeyde Derelerin Taşmasına Neden Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Lefkoşa’da şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel baskını, kuzeyi de etkiledi. Başkent Lefkoşa’da Metehan bölgesindeki dere, güneyden gelen su nedeniyle taştı, bölgedeki bazı yolları su bastı

Güney Lefkoşa’da dün etkili olan şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle sel baskınları yaşandı.

Güney Lefkoşa’daki bazı derelerin taşması, kuzeyi de etkiledi. Güneyden gelen su, Metehan bölgesindeki derenin taşmasına neden oldu. Etik Hastanesi’nin bulunduğu noktadaki bazı yolları su bastı.

Taşkın nedeniyle Ortaköy ışıklarından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çemberi ile Etik Hastanesi’ne kadar olan yol, bir süre trafik akışına kapatıldı.

İhbar üzerine itfaiye, Sivil Savunma ve belediye ekipleri seferber oldu.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve İtfaiye Müdürü Ahmet Özmenek bölgeye giderek yerinde incelemelerde bulundu.

Öztek Apartmanları sakinleri endişeli

Küçük Kaymaklı bölgesinde bulunan Öztek Apartmanları sakinleri, sitenin arka kısmından geçen Kanlı Dere’nin yükselmesi nedeniyle büyük endişe yaşadı.

Geçmiş yıllarda yaşanan taşma nedeniyle evlerini su bastığını kaydeden bölge sakinleri, sitenin arka kısmından geçen derenin yakınında yapılan inşaata bir kez daha isyan etti.

Evlerini yeniden su basacağı korkusuyla kendilerini dışarıya atan bölge sakinleri, KIBRIS Gazetesi’nde Eylül 2016’da yayımlanan “Dereye müdahale, felaket getirir” haberine dikkat çekerek, yetkililerin konuyla ilgilenmesini ve inşaatın bir an önce durdurulmasını istedi.

Harmancı: Herhangi bir baskın yaşanmadı

Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Güney’de, özellikle Strovolos ve Lakatamia bölgesinde yaşanan afet sonucunda deremizde taşkın meydana gelmiştir” dedi.

Tedbir amaçlı Yavuz Gonnolu Sokak ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi, Levent Koleji önündeki yolun trafiğe kapatıldığını ancak trafiğin bir süre sonra yeniden açıldığını kaydeden Harmancı, herhangi bir araç ya da evin su altında kalmadığını duyurdu.

Güney’de her iki belediyede 150 üzerinde acil durum çağrısı alındığını ifade eden Harmancı, ölümden dönen bir ailenin olduğunu kaydetti.

HABERE AİT RESİMLER

Güneydeki sel kuzeyi vurdu

Güneydeki sel kuzeyi vurdu

Güneydeki sel kuzeyi vurdu

Güneydeki sel kuzeyi vurdu

Güneydeki sel kuzeyi vurdu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.