Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), “Askerlik Yasası” gereği 2005 doğumlu erkek KKTC vatandaşlarının son yoklamalarının, 6-10 Şubat tarihleri arasında 8.30-16.00 saatleri arasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ASAL ve Seferberlik Şube Müdürlüğünde (Lefkoşa) yapılacağını duyurdu.
GKK’dan yapılan açıklamada yükümlülerin kendilerine teslim edilen çağrı pusulalarında belirtilen tarihlerde ASAL ve Seferberlik Şube Müdürlüğünde (Lefkoşa) son yoklamaya katılacakları belirtildi.
Açıklama şöyle:
“Değiştirilmiş şekli ile 59/2000 sayılı Askerlik Yasası gereği, 2005 doğumlu erkek KKTC vatandaşları, 01 Ocak 2023 tarihinden itibaren askerlik çağına girmişlerdir.
Son yoklamaları, 06-10 Şubat 2023 tarihleri arasında (her iki tarih dahil) 08.30-16.00 saatleri arasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ASAL ve Seferberlik Şube Müdürlüğünde (Lefkoşa) yapılacaktır.
Yükümlüler kendilerine teslim edilen çağrı pusulalarında belirtilen tarihlerde ASAL ve Seferberlik Şube Müdürlüğünde (Lefkoşa) son yoklamaya katılacaklardır.
Her ne sebeple olursa olsun bugüne kadar yoklamaya hiç katılmamış veya henüz yurt ödevini yapmamış olan 2005 ve daha yaşlı doğumlu, askerlik ertelemesini yaptırmayan KKTC ve çift uyruklu yükümlüler bu yoklamaya katılmak zorundadırlar.
Yükümlülerin ASAL ve Seferberlik Şube Müdürlüğünde yapılacak olan son yoklamaya:
ç. Öğrenci olanlar için öğrenci belgesi (üniversite öğrenci belgeleri Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olacaktır),
6.Son yoklamaya gelenlerin, kapalı alanlarda maske takmaları ve kendilerine tebliğ edilmiş olan son yoklama çağrı pusulalarında belirtilen randevu gün ve saatine uymaları önem arz etmektedir.
7.Yükümlülere gerekli duyuru ve tebligatlar, köy ve mahalle muhtarlıkları tarafından yapılmış olup, radyo, televizyon ve yazılı basın yoluyla yapılan bu duyurular değiştirilmiş şekli ile 59/2000 sayılı Askerlik Yasası’nın 25’inci maddesi gereğince yükümlülere yazılı tebligat yapılmış gibi kabul edilecek ve duyurulara rağmen meşru bir özrü olmaksızın yoklamaya katılmayanlar, yoklama kaçağı durumuna düşeceklerinden, haklarında yasal işlem başlatılacaktır.
TAK/BRT
GÜNCEL
29 gün önceEKONOMİ
01 Ekim 2023KIBRIS
01 Ekim 2023GÜNDEM
01 Ekim 20233. SAYFA
01 Ekim 20233. SAYFA
01 Ekim 2023SPOR
01 Ekim 2023SPOR
01 Ekim 20233. SAYFA
01 Ekim 20233. SAYFA
01 Ekim 2023