DOLAR 32,4034 -0.11%
EURO 34,8066 0.17%
ALTIN 2.433,77-0,19
BITCOIN 2038546-1.20128%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Güzelyurt Körfezi, Siyonistlerin yeni hedefi…

Güzelyurt Körfezi, Siyonistlerin yeni hedefi…

ABONE OL
27 Eylül 2021 05:55
Güzelyurt Körfezi, Siyonistlerin yeni hedefi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milligazete bugünkü sayısında “Siyonistlerin yeni hedefi, Güzelyurt Körfezi” başlıklı haberi sürmanşetten verdi.

Gazeteci Bekir Şirin’in haberine göre; “KKTC’yi işgal etmeye dönük adımlarını duyurduğumuz İsrail rejiminin Yavru Vatan’daki yeni hedefini açıklıyoruz.” ifadelerine yer verildi..

Kıbrıs adasının kuzeybatısında yer alan Güzelyurt’taki çok büyük bir arazi İsrailli iki şirketin radarına girdi. İşgalciler tarafından elde edilmek istenen ve geniş bir sahil ile kara alanına sahip olan arazinin yaklaşık olarak dokuz yüz dönüm olduğu belirtiliyor.

“Ezan susmasın, bayrak inmesin” diyerek uğrunda nice vatan evladını şehit verdiğimiz Kıbrıs, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bulunuyor. Kıbrıs adasına dönük emellerini hayata geçirmek için sinsi planlar içerisinde olan işgalci İsrail rejimi, silahsız yollarla Yavru Vatan’ı adım adım işgal ediyor. KKTC vatandaşı yapılan Siyonistler ve yerli işbirlikçiler aracılığıyla adadaki Müslüman varlığına yönelik tehlikeli adımlar atılıyor. Bu doğrultuda satın aldığı 2 bine yakın şirket üzerinden toprak edinen Siyonistlerin KKTC’de 25 bin dönüm civarında toprak satın aldığı biliniyor.

“ARZ-I MEV’UD” HAYALLERİ DOĞRULTUSUNDA YENİ BİR HEDEF SEÇTİLER
Türkiye için vatan toprağından farksız olan Kıbrıs’ta skandallara imza atan İsrail rejimi, “Arz-ı Mev’ud” hayalleri doğrultusunda yeni bir alanı kendisine hedef seçti. İşgalci İsrail rejimi başta Karpaz Yarımadası’nın kuzey ve güney sahilleri olmak üzere, Gazimağusa Körfezi, Tatlısu, Girne ve Gaziveren sahillerinde hâkimiyetini artırırken Güzelyurt Körfezi de iki İsrailli firmanın hedefi haline geldi. Söz konusu dev arazinin yaklaşık dokuz yüz dönüm olduğu öğrenildi.

STRATEJİK BİR KONUMDA BULUNUYOR
Bin beş yüz metre kadar büyük bir sahil şeridine sahip olan arazinin sahilden iç kısma doğru yaklaşık üç kilometrelik bir derinliği olduğu belirtiliyor. Anamur kıyılarına 73, Antalya’ya ise 253 kilometre uzaklıktaki bölge önemli bir stratejik konumda bulunuyor. Kıbrıs adasının işgalci İsrail rejiminin stratejik genişleme alanı olduğu bilinirken adaya yönelik planlara engel olunmadığı takdirde KKTC ve Türkiye’yi zor günlerin beklediği düşünülüyor.

STRATEJİK BİR KONUMDA BULUNUYOR
1500 metre kadar büyük bir sahil şeridine sahip olan arazinin sahilden iç kısma doğru yaklaşık üç kilometrelik bir derinliği olduğu belirtiliyor. Adaya yönelik planlara engel olunmadığı takdirde KKTC ve Türkiye’yi zor günlerin beklediği düşünülüyor.

Kaynak: Milligazete

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.