istanbul manzara

Hazine Avcıları Aile Boyu Hapsi Boyladılar
2916 okunma

Hazine Avcıları Aile Boyu Hapsi Boyladılar

ABONE OL
22 Kasım 2016 09:04
Hazine Avcıları Aile Boyu Hapsi Boyladılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükkonuk ve Kapılıca arasındaki sahil şeridinde, arkeolojik alanda eski eser bulmak için kazı yaptıkları sırada tespit edilen 5 kişi, mahkemenin emrettiği 20 bin TL’lik teminatı yerine getiremeyince cezaevine gönderildi

Büyükkonuk ve Kaplıca köyleri arasında eski şarap fabrikası ve harnup fabrikasının bulunduğu sahil şeridinde, eski eser bulmak için kazı yapan Hasan Tok (19), Osman Uysal (28), Recep Tok (28), Mustafa Tok (20) ve Recep Tok (20) aleyhine yürütülen polis soruşturması tamamlandı.

20 bin TL’lik nakdi teminat emrini yerine getiremeyen zanlılar, ya teminat şartlarını yerine getirene kadar veya yargılanacakları güne kadar hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildiler.

Zanlıların, kanunsuz olarak eski eser bulmak için kazı yaptıkları sırada eski eserlere 15 bin TL’lik hasar verdikleri öğrenildi.

İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Salih Minifoğlu’nu tanık olarak dinletti.

Tanık polis Salih Minifoğlu, zanlıların, 17 Kasım 2016 tarihinde, saat 01.30’da, Büyükkonuk- Kaplıca arasındaki arkeolojik alanda, benzinli kango ile sahilde bulunan bir yerde kazı yaptıkları sırada tespit edildiklerini anımsattı.

Tüm zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini ve yazılı dava tebliğlerini de kabul ettiklerini ifade eden polis memuru, zanlılara yetkili makamlardan izinsiz kazı yapma ve eski eserlere 15 bin TL hasar vermeleri ile ilgili dava okuduklarını bildirdi.

Tahkikat memuru, zanlıların hepsinin akraba olduklarını ifade ettikten sonra, yürütülen polis soruşturmasının sona erdiğini bildirdi ve mahkemeden uygun birer teminatla serbest bırakılmalarını talep etti.

Yargıç Umut İnan, zanlıların tümünün 20 bin TL nakdi teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı 1’er kefilin lehlerine 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmeleri karşılığında serbest bırakılmalarını emretti. Umut İnan ayrıca zanlıların pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarına yasak getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0