istanbul manzara

Hırsız Turgay Menan Tayşi’ye 6 ay
317 okunma

Hırsız Turgay Menan Tayşi’ye 6 ay

ABONE OL
13 Ekim 2016 09:39
Hırsız Turgay Menan Tayşi’ye 6 ay
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sinem Özcan’ın evinden ziynet eşyalarını çalan Turgay Menan Tayşi, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Cihangir’de sakin Sinem Özcan’ın evinden üç yıl önce 21 bin 650 TL değerinde ziynet eşyası çalan Turgay Menan Tayşi, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Turgay Menan Tayşi, 25 Ağustos 2013 tarihinde bir suç ortağı ile birlikte saat 22.30’da yanında çalıştıkları Cihangir’de sakin Sinem Özcan’ın evinden 21 bin 650 TL değerinde ziynet eşyaları çalmış, beş gün sonra da uyuşturucu madde tasarrufu suçundan yakalanmıştı.

Mağusa’da uyuşturucu madde suçundan mahkum olan Turgay Menan Tayşi, 9 ay hapis cezası almıştı.

Tayşi’nin aleyhine “Geceleyin ev açma”, ” İkametgahtan sirkat”, “Mülke tecavüz” ve “Kasti hasar” davaları getirildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Ömer Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’ın huzurunda görüşülen davada Kıdemli Savcı Ahmet Varol ile Savcı Aliye Özçınar hazır bulundu.

Dava kararını okuyan Yargıç Meltem Dündar, sanığı kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

‘Geceleyin ev açma’ suçunun Ceza Yasası’ndaki en vahim suçlardan olduğuna işaret eden Dündar, bu suçun 10 yıla kadar hapislik cezası gördüğüne dikkat çekti.

Yargıç Dündar, çalınan 21 bin 650 TL değerindeki altınlardan sadece iki parçanın bulunduğuna ve müştekinin tazmin edilmeyişini sanığın aleyhine değerlendirdiklerini belirtti.

Sanığın suç tarihinde 21, bugün ise 24 yaşında genç bir suçlu olduğuna değinen Dündar, anne ve baba ilgisinden yoksun büyüdüğüne işaret etti.

Dündar, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybirliği ile 6 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0