DOLAR 32,5509 0.31%
EURO 34,9436 0.35%
ALTIN 2.441,500,13
BITCOIN 20667680.43688%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Hırsızlık Yapan Hasan Gürz – Kıbrıs Gercek

Hırsızlık Yapan Hasan Gürz – Kıbrıs Gercek

ABONE OL
2 Mart 2017 09:39
Hırsızlık Yapan Hasan Gürz – Kıbrıs Gercek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tuzla’da, Hüseyin Elsan’ın evine girerek hırsızlık yapan Hasan Gürz aleyhine yürütülen polis soruşturması bitti.

Tuzla’da, Hasan Hüseyin Elsan’ın evine iki kez pencereden girip, ev içerisinden para, cep telefonu ve sigara filtresi sirkat eden Hasan Gürz aleyhine yürütülen polis soruşturması bitti.

Benzer sabıkası olan ve cezaevinden çıktıktan kısa bir süre sonra konu suçları işlediği iddia edilen Hasan Gürz, “Geceleyin ev açma” ve“Sirkat” suçlarından, ileride yargılanmak üzere, her ne şart altında olursa olsun, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalacak.

Dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meselenin tahkikatını yürüten ve Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Polis Memuru Löğmen Yücetürk’ü yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Löğmen Yücetürk, zanlının, 14 Şubat ve 25 Şubat 2017 tarihlerinde, 20.00-21.00 saatleri arasında, Tuzla’da, Hasan Hüseyin Elsan’a ait ikametgahın kapalı, ancak kilitsiz olan balkon penceresinden içeriye girip, yatak odasında muhafaza edilen bir adet cep telefonunu, 120 TL nakit para ile 1 paket sigara filtresini sirkat ettiğini kaydetti.

Yücetürk, zanlıyı, yapılan soruşturma sonucu kamera kayıtlarından tespit edip, derdest emri gereği Gazimağusa’da tutukladığını ve sirkat edilen eşya ve paraları emare aldığını anımsattıktan sonra, zanlı aleyhine yürüttüğü tahkikatı tamamladığını söyledi.

Zanlının birçok benzer sabıkası olduğuna değinen tanık polis, “müstahdem tarafından sirkat” suçundan, Temmuz 2016’da cezaevinden tahliye olan Hasan Gürz’ün serbest kalması halinde benzer suçlar işleyeceğinin aşikar olduğunu beyan etti ve mahkemeden zanlıyı, davaları sonuçlanıncaya değin cezaevine göndermesini talep etti.

Cezaevine gönderildi

Yargıç Hazal Hacımulla, konu suçların ciddiyetine vurgu yaptı ve huzurunda ithamı destekleyen şahadetin bulunduğuna değinerek, zanlının konu suçlardan mahkum olma ihtimali üzerinde durdu.

Yargıç, tüm bulguları ışığında, birçok benzeri sabıkası olan zanlıyı, kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak, davaları sonuçlanıncaya değin, her ne şart altında olursa olsun, hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.