DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041966-1.17806%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Hükümet İlkgünden Fire Verdi;Nisap Sağlanamadığı İçin Oturum Açılamadı
  • Kibris Web Haber
  • Genel
  • Hükümet İlkgünden Fire Verdi;Nisap Sağlanamadığı İçin Oturum Açılamadı

Hükümet İlkgünden Fire Verdi;Nisap Sağlanamadığı İçin Oturum Açılamadı

ABONE OL
10 Aralık 2020 13:04
Hükümet İlkgünden Fire Verdi;Nisap Sağlanamadığı İçin Oturum Açılamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi, yeni Bakanlar Kurulu listesinin okunması için olağanüstü toplanmayı denedi ama nisap sorununa takıldı.

Cumhuriyet Meclisi, yeni Bakanlar Kurulu listesinin okunması için olağanüstü toplanmayı denedi ama nisap sorununa takıldı. Muhalefetin nisabın sağlanmasına katkı yapmaması, UBP’den de iki milletvekilinin meclise gelmemesi nedeniyle saat 10.00’da nisap sağlanamadı.

UBP, DP ve YDP’nin UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner başkanlığında 3’lü azınlık hükümeti, HP’den istifa eden 3 bağımsız milletvekilinin desteğine rağmen nisabı sağlayamadı ve meclis toplanamadı. UBP milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu’nun böbrek taşı düşürme rahatsızlığı nedeniyle Mağusa Yaşam Hastanesi’nde tedavi altına alınması nedeniyle ve UBP milletvekili Yasemin Öztürk de özel bir sebepten dolayı meclise gidemedi.

Bu durumda azınlık hükümeti daha ilk günden nisap sorunu yaşadı ve yeni bakanlar kurulu listesi şu an itibarıyla meclise sunulamadı. Hükümet ortaklarının meclisi toplamak için bazı temaslar yaptığı ama şu ana kadar başarı sağlayamadığı bildirildi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.