DOLAR 32,5330 0.25%
EURO 34,8753 0.35%
ALTIN 2.430,14-0,33
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
İhraç Edildi KKTC’ye Gelince Başka Suçtan Tutuklandı -Kıbrıs Gercek

İhraç Edildi KKTC’ye Gelince Başka Suçtan Tutuklandı -Kıbrıs Gercek

ABONE OL
4 Nisan 2017 10:07
İhraç Edildi KKTC’ye Gelince Başka Suçtan Tutuklandı -Kıbrıs Gercek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bozdurması için kendisine emanet edilen, 125 bin TL’lik toplam 6 çeki kırdırarak, 60 bin TL’yi sirkat etmekle suçlanan Doğan Eyisan, başka suçtan ihraç edildiği KKTC’ye dönünce mahkemeye çıkarılıp teminata bağlandı

Sedef BOŞNAK

Bozdurması için kendisine emanet edilen 125 bin TL’lik toplam 6 çeki kırdırarak, 60 bin TL’yi sirkat etmekle suçlanan Doğan Eyisan, yaklaşık üç yıl önce başka bir suçtan ihraç edildiği ülkeye, “sınır dışı kararı kaldırıldığı” için dönünce tutuklandı.

Doğan Eyisan dün, işlediği iddia edilen “Emanetçi tarafından sirkat” suçundan ötürü, Gazimağusa’da yargıç huzuruna çıkarıldı ve işlediği suçtan ileride yargılanmak üzere, 3 bin TL nakdi teminat karşılığında serbest bırakıldı.

Mahkemenin Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak’ın sorularını, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan İbrahim Bulut yanıtladı.

Tanık polis İbrahim Bulut, turist olarak KKTC’de bulunan TC uyruklu zanlının, 2013’te işlediği bir suçtan ülkeden ihraç edildiğini ve ihraç kararı iptal edilir edilmez ülkeye giriş yaptığını söyledi.

İbrahim Bulut, zanlının ülkeden ihraç edilmeden önce, konu suçu işlediğine vurgu yaparak, zanlı aleyhine yürüttüğü soruşturmasını tamamladığını belirtti ve mahkemeden uygun bir teminat talep etti.

Müştekinin şikâyeti yok

Zanlıyı savunan avukat, tanık polise, yurt dışında olan çeklerin sahibinin, müvekkiliyle ilgili bir şikayeti olmadığını ayrıca, konuyla ilgili olay tarihinden bir hafta sonra, Dörtyol Polis Karakolu’na yazılı bir dilekçe de gönderdiğini beyan etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren yargıç, 3 bin TL nakdi teminata bağladığı zanlıyı KKTC dışına çıkmaktan men etti ve bu maksatla tüm pasaport ve seyahat belgelerine el koydu.

Yargıç ayrıca, zanlı lehine, KKTC vatandaşı 2 kefilin de 25’Er bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.