DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2052765-1.63142%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
ilk Kıbrıslı Türk opera sanatçısı Bas Attila Manizade konserle anıldı

ilk Kıbrıslı Türk opera sanatçısı Bas Attila Manizade konserle anıldı

ABONE OL
13 Temmuz 2021 20:36
ilk Kıbrıslı Türk opera sanatçısı Bas Attila Manizade konserle anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde uzun yıllar Müdürlük yapmış, çeşitli ülkelerde oynadığı operalarla şöhretini dünya çapına taşımış ilk Kıbrıslı Türk opera sanatçısı Bas Attila Manizade, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Beylerbeyi Manastırında yapılan konserle KKTC’de ilk kez anıldı.

Geceye, Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ve Eşi Sibel Tatar, Cumhurbaşkanlığı Müdürü Serkan İlseven, Attila Manizade’nin Eşi Antalya Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Aytaç Manizade, Atilla Manizade’nin yiğenleri  Selen Manizade Saner, İlgen Manizade Çetin ile aileleri ve Attila Manizade’nin öğrencisi İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı ve şan pedagogu, ayrıca İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Ana sanat Dalı öğretim görevlisi Ayşe Sezerman ile konuklar katıldı.

Gecede, bir birinden güzel eserlerini KKTC Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Danışmanı Soprano Laden İnce ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Bas-Bariton Suat Arıkan seslendirirken kendilerine piyanoda Piyanist Nadya Kameneva eşlik etti.

Ülkemizin değerli isimlerinden Hüseyin Turan’ın sunumunu üstlendiği gecede Attila Manizade’nin öğrencisi Ayşe Sezerman kısa bir konuşma yaptı.

Attila Manizade’nin resimleri eşliğinde Hüseyin Turan tarafından biyografisinin okunduğu gecede bir birinden güzel on bir Attila Manizade eseri seslendirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.