DOLAR 32,5758 0.1%
EURO 35,0251 0.52%
ALTIN 2.432,350,40
BITCOIN 2084184-3.9252%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
iOS 16’nın en popüler özelliği Samsung’a geliyor!

iOS 16’nın en popüler özelliği Samsung’a geliyor!

ABONE OL
27 Eylül 2022 22:42
iOS 16’nın en popüler özelliği Samsung’a geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple’ın iOS 16 ile sunduğu yenilikler Android dünyasına da gelmeye başlıyor. iPhone kullanıcıları tarafından merakla beklenen kilit ekranı kişileştirme yeteneği, Samsung’un da radarına girmiş durumda. One UI 5.0’ın üçüncü beta sürümünde kilit ekranına daha fazla özellik eklendiği bildirildi.

iOS 16 kilit ekranı yeniliği Samsung One UI 5.0’te göründü

Apple geçtiğimiz haftalarda en yeni iOS sürümünü yayınladı ve iOS 16 ile birlikte kullanıcılara birçok yenilik sundu. Ancak en çok dikkat çeken özelliklerin başında kilit ekranı özelleştirme oldu. Apple, değişiklik sayesinde kullanıcılarına çok daha kullanışlı kilit ekranı hazırlama izni veriyor.

Samsung ise son One UI 5.0 güncellemelerinde bu özelliği test etmeye başladı. YouTuber Vaibhav Jain’in açıklamasına göre, Android 13 tabanlı One UI 5.0’ın en son beta sürümü iOS 16’ya oldukça benzer bir kilit ekranı özelleştirme yeteneği kazandı.




Bu kadar kolay! iPhone 14’ün Dynamic Island özelliği tüm Android cihazlara geldi

iPhone 14 serisi ile hayatımıza giren Dynamic Island özelliğini artık Android telefonlarda da kullanabilmek mümkün.

One UI 5.0 kullanıcıları yeni özellik sayesinde saat stilini, yazı tipini ve kilit ekranı tasarımını değiştirebilecek. Ancak iOS 16’dakinden farklı olarak duvar kağıdı algılama özelliğine sahip değil. Bu yüzden ayar çubuğu ve kamera düğmesi gibi butonlar kişileştirmeye dahil edilemiyor.

One UI 5.0’ın üçüncü beta sürümünde ayrıca uygulama açma/kapama animasyonlarının değiştiği ifade edildi. Kullanıcılar çok daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde uygulamalar arasında geçiş yapabilecek. Kilit ekranından Always on Display’e geçişte de bazı farklılıklar olacak.

Yine de, Android’e gelen tek yenilik bu değil. Apple’ın iPhone 14 serisi ile hayatımıza soktuğu Dynamic Island özelliği kullanıcıların beğenisini topladı. Bir geliştirici, tüm Android cihazlarda söz konusu özelliği kullanabilmek için uygulama geliştirdi.

Peki siz Samsung One UI 5.0 hakkında düşünüyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.