istanbul manzara

İşte Mağusa’daki Kuyumcuyu Böyle Patlattılar
270 okunma

İşte Mağusa’daki Kuyumcuyu Böyle Patlattılar

ABONE OL
25 Ekim 2016 11:13
İşte Mağusa’daki Kuyumcuyu Böyle Patlattılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC’deki kuyumcu soygunlarına hafta sonu bir yenisi eklendi. Mağusa’da Anıt Ticaret Merkezi’ndeki Emtaş adlı kuyumcu soyuldu

Lefkoşa’da geçtiğimiz aylarda meydana gelen ve kuyumcuların yanı sıra esnaf arasında büyük tedirginlik yaratan kuyumcu soygunlarından bir yenisi eklendi. Mağusa’da Anıt Ticaret Merkezi’nde 27 yıldan bu yana faaliyet gösteren “Emtaş Kuyumculuk ve Saat” isimli işletme 22-24 Ekim tarihleri ve 18:00-09:00 saatleri arasında dükkanların arka kısmından duvarı delinerek içeriye girilmek sureti ile açıldı. Oksijen kaynağı ile açılan yardımcı kasada yaklaşık olarak 130 bin TL değerindeki altınları alan şahıslar yine aynı delikten çıkış yaparak kayıplara karıştı. Dükkan sahibi Ahmet Taş dün sabah, dükkanı açması ile soyulduğunu fark etti. Yaşadığı şokun ardından 27 yıllık esnaf hemen polise haber verirken, polis olay yerinde titizlilikle inceleme yaptı, gün boyu yaptığı araştırmalar ile kuyumcu hırsızlarına ulaşmaya çalıştı.

kuyumcu-soygun

Duvarı delip içeriye girdiler

Hırsızlar bu kez pek alışık olunmayan bir yöntem denediler. Kuyumcuya girmek için Anıt Ticaret Merkezi binasının sessiz ve ıssız olan park yerini tercih eden hırsızlar kapı ve camdan girmek yerine gözlükçü ve kuyumcu olarak faaliyet gösteren iç içe 2 dükkanın gözlükçü kısmından arka taraftaki duvarını kırarak içeriye girmeyi tercih etti.  Duvarı kırmak için muhtemelen press türü iş makinesi kullandıkları düşünülen hırsızlar, yaklaşık olarak 50 CM’lik  delik açarak dükkana girmeye başardılar.

Oksijen kaynağı ile kasa açıldı

Son derece planlı ve programlı olarak yapıldığı tahmin edilen hırsızlık olayında 2’inci bir iş makinesinin daha kullanılması da şaşkınlık yarattı. Bir biri ile bağlantılı olan iki dükkanın gözlükçü kısmından giriş yaparak kuyumcu kısmına girdikten sonra arka tarafta muhafaza edilen kasalara ulaşan hırsızlar bu kez oksijen kaynağı olduğu tahmin edilen bir makine yardımı ile altlı üstlü duran iki kasayı da kesti.  Üstteki kasayı kesmesine rağmen açmayı başaramayan hırsızlar yardımcı kasa içersinde bulunan ve yaklaşık değeri 130 bin TL olan altınları çaldı. Kasa içerisinde bulunan saatlere dokunmayan hırsızlar, ayrıca yükte ve pahada hafif olan altınlara da dokunmayarak özellikle set olan ağır altınları alıp kayıplara karıştı.

kuyumcu-soygun-2

Alarm yok, kameralar devre dışı

27 yıldan bu yana Anıt Ticaret Merkezi’nde faaliyet gösteren kuyumcu dükkanında alarm olmaması dikkat çekti. Dükkanda tek güvenlik önlemi olarak kameralar yer alırken, kayıt yaptığı tahmin edilen bazı kameraların devre dışı olduğu fark edildi. Soygunculara ulaşmak için ip ucu toplayıp kamera kaydı inceleyen polis ekipleri kameralardaki “ data arızası” nedeni ile de görüntüye ulaşamadı.

Polis tüm ihtimalleri değerlendiriyor

Sabah saatlerinde soygun ihbarını alan polis ekipleri olay yerinde kanıtların kaybolmamasına yönelik güvenlik önlemlerini alarak titiz bir şekilde incelemelerde bulundu. Dükkanın iş makineleri ile açıldığına dair içeriden ve dışarıdan kanıt toplayan polis üzerinde parmak izi ve DNA olduğu düşünülen her türlü cisme incelemek amaçlı el koydu. Geride delikten başka pek iz bırakmayan hırsızların eldivenli ve kar maskeli oldukları düşünülürken, polis kuyumcu hırsızlığını yapan şahıslar ile ilgili tüm ihtimalleri değerlendirerek soruşturmasını yürütüyor. Bölgedeki tüm kamera görüntüleri incelenirken, olayın yaşandığı tarih ve saat aralıklarında kara kapıları, deniz yolu ve havayolu giriş çıkışları kontrol ediliyor.

kuyumcu-soygun-4

Taş: Dükkanı açınca soyulduğumuzu anladım

Emtaş Saat ve Kuyumculuk ile gözlükçü dükkanlarının sahibi Ahmet Taş, Cuartesi günü saat 18:00’de dükkanını kapatarak evine gittiğini Dün sabah 09:00’da ise gelip dükkanı açtığında şok yaşadığını anlattı. Dükkanı açması ile içeriden yanık kokusu geldiğini söyleyen Taş, kasaların yanına gittiği zaman dükkana hırsız girdiğini anlayıp hemen polise haber verdiğini söyledi. 27 yıldan bu yana kuyumculuk ve gözlükçülük yaptığını ancak ilk kez başına böyle bir olayın geldiğini söyleyen Taş, vitrindeki altınları her zaman toplayıp kasalara kapattığını fakat altınların kasaya kapatılmasının bile güvenli olmadığını anladığını söyledi. Kameraları dükkanın ön kısmına yerleştirip arka kısımları pek önemsemediğini söyleyen Taş, kimseden şüphelenmediğini ancak iyi keşif yapmış bir şahıs tarafından böylesi bir soygunun işlenme olasılığı olduğunu belirtti. Taş polis teşkilatına güveninin sonsuz olduğunu ifade ederek suçlu veya suçluların en kısa sürede yakalanmasını ümit etiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0