DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045170-0.83604%
Lefkoşa
°

20:03

AKŞAMA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
İzmir Depremi’nin Sembol İsimlerinden Buse Hasyılmazın Kurtuluşu Büyük Sevinç Yarattı
  • Kibris Web Haber
  • Genel
  • İzmir Depremi’nin Sembol İsimlerinden Buse Hasyılmazın Kurtuluşu Büyük Sevinç Yarattı

İzmir Depremi’nin Sembol İsimlerinden Buse Hasyılmazın Kurtuluşu Büyük Sevinç Yarattı

ABONE OL
31 Ekim 2020 10:22
İzmir Depremi’nin Sembol İsimlerinden Buse Hasyılmazın Kurtuluşu Büyük Sevinç Yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bakan Pakdemirli’nin 283. Sokak’taki enkaz altından konuştuğu Buse Hasdemir 9,5 saat sonra kurtarıldı.
İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından birçok ev yıkılırken, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

BUSE KURTARILDI

Enkaz altında kaldıktan sonra Bakan Bekir Pakdemirli ile yaptığı telefon görüşmesinde “Siz köpekleri salın ben de kedi sesi çıkartayım” sözleriyle izleyenlerin gözlerini dolduran Buse Hasdemir enkaz altından özel eğitimli köpeğin yerini tespit etmesinin ardından çıkartıldı.

HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, enkaz altındaki Buse Hasyılmaz’ın kurtarıldığını ve hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

9 SAAT ARADAN SONRA İKİ KİŞİ DAHA KURTARILDI

Öte yandan ekipler, 283. Sokak’taki binanın enkazından Erol Subaş isimli vatandaşı çevredekilerin alkışları arasında çıkardı. Subaş ambulansla hastaneye kaldırıldı.

285. Sokak’taki çöken binada da ekiplerin çalışması sonuç verdi. Binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 15 yaşındaki Günay Özışık da yaklaşık 9 saat sonra kurtarıldı. Günay Özışık ambulansla hastaneye götürüldü.

KONUŞARAK KIZINA DESTEK VERDİ

Kamera görüntüsüyle enkazdaki kişinin çocuğu olduğunu tespit eden Günay’ın babası, kurtarma çalışmaları sırasında konuşarak kızına destek verdi. Yaşadığı şokun etkisiyle oğlunun enkazdan çıkarıldığına inanmayan Günay’ın annesini ekipler sakinleştirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.