DOLAR 32,5692 0.3%
EURO 34,9777 0.47%
ALTIN 2.443,190,20
BITCOIN 2052427-0.40845%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
JDM hayranlarına özel! Lexus’tan manuel vitesli elektrikli otomobil

JDM hayranlarına özel! Lexus’tan manuel vitesli elektrikli otomobil

ABONE OL
7 Aralık 2022 19:02
JDM hayranlarına özel! Lexus’tan manuel vitesli elektrikli otomobil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzden 33 yıl önce Toyota’nın ABD’ye lüks otomobil ihraç etmek için kurduğu Lexus departmanı, 90’dan fazla ülkeye satış yapan ve dünya çapında tanınan bir marka haline geldi. Şimdiyse sunduğu yeniliklere elektrikli otomobillerde devam ediyor. Lexus, manuel vitese sahip yeni bir elektrikli otomobil geliştiriyor.

Lexus, manuel vitesli elektrikli otomobil geliştirdi!

Tamamen elektrikli Lexus LFA yakında üretim hattına girecek. Fakat bu otomobilde dikkatleri üzerine toplayan 3 ana başlık mevcut. Bunlardan ilki yaklaşık 700 km menzil sunacak olması. Bu aracın tüketimi yüksek performans serisi bir spor otomobil olduğunu düşünecek olursak bu değer oldukça yüksek.

İkinci sırada ise 0-100 hızlanmasını 2 saniye veya altında tamamlayacak olması. Bu değeri yakalayabilen seri üretim hattından çıkacak tek otomobilin yeni Tesla Roadster olacağı sanılıyordu. Fakat Lexus burada beklenmedik bir adımla öne geçebilir.


Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller ve fiyatları!

Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller ve fiyatları!

Sizler için hazırladığımız Türkiye’de satılan tamamen elektrikli otomobil modelleri ve fiyatları listemizi paylaşıyoruz.

Üçüncü ana başlık ise Lexus tarafından satışa sunulacak yeni tamamen elektrikli LFA modelinde manuel vitese yer verilecek. Bugüne kadar içten yanmalı motorlu otomobillerin haricinde görmediğimiz bir durum olsa da manuel vites sevenleri elektrik motoruyla bir araya getirme fikri oldukça ilginç.

Aşağıda bağlantısını paylaştığımız videoda Toyota ve Lexus’un elektrikli otomobiller için birlikte geliştirdiği manuel vitesi görebilirsiniz.

Siz manuel vitesli ve tamamen elektrikli Lexus modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.