istanbul manzara

Mağusa’da yaşanan  Kadına şiddet olayına 7 bin TL ceza
293 okunma

Mağusa’da yaşanan Kadına şiddet olayına 7 bin TL ceza

ABONE OL
20 Ekim 2016 08:13
Mağusa’da yaşanan  Kadına şiddet olayına 7 bin TL ceza
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Kıskançlık” nedeniyle tartıştığı kız arkadaşına tokat atıp burun kemiğini kıran Ufuk Alış, yargılanarak 7 bin TL para cezasına çarptırıld

Gazimağusa’da, “kıskançlık” nedeniyle, Nisan 2016’da tartıştığı kız arkadaşına tokat atıp burun kemiğini kıran Ufuk Alış, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanarak 7 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Başkan Melek Esendağlı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle verdiği kararı Murat Soytaç açıkladı.

Yargıç Murat Soytaç, mahkemeye aktarılan olgulara göre, sanığın, 18 Nisan 2016’da, Kali Land bölgesindeki bir apartman dairesinde, kendi ikametgahında, kıskançlık yüzünden kız arkadaşı Sultan Atlı ile tartıştığını söyledi.

Tartışma sırasında sanığın, kanuna aykırı bir fiil ile müştekinin yüzüne bir tokat atıp burun kemiğini kırdığını  belirten yargıç, müştekinin olaydan üç gün sonra sanıkla ilgili şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi.
“Suçlu bulduk”

Yargıç Murat Soytaç, sanığı, işlemiş olduğu suçtan ötürü suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı ve yasada vahim zarar suçunun 7 yıla kadar hapislik cezası öngören ağır bir suç olduğunu kaydetti.

Konu suçun, anayasa tarafından güvence altına alınan kişi dokunulmazlığına karşı işlenen bir suç olduğuna dikkat çeken yargıç, “Konu suçlar, kişilerin hassasiyet ve onurunu zedeleyen, toplumda düzeni ve huzuru bozan ağır ve yaygın suçlardır. Bu tür suçları önlemek için etkin ve caydırıcı cezalar şarttır. Bu tür suç işleyenlere mahkemelerin hoşgörülü davranması düşünülemez” dedi.

Hiç kimsenin sebebi ne olursa olsun, yasaları hiçe sayarak bu tür suçları işlemeye hak ve yetkisi olmadığına da vurgu yapan mahkeme, tarafların barıştığını belirttikten sonra, huzurlarındaki sanığı topluma kazandırıcı ve ıslah edici bir cezayla cezalandırmayı uygun ve adil bulduklarını açıkladı.

Sanık Avukatı İbrahim Demirtaş’ın mahkemede sanık lehine aktardığı hafifletici nedenlere de değinen mahkeme, sanığa verilecek en uygun cezanın para cezası olduğuna kanaat getirdiklerini söyledi ve sanığı işlediği suçlardan ötürü 7 bin TL para cezasıyla cezalandırdı.

Kıdemli yargıç ayrıca, para cezasının ödenmemesi halinde sanığın, 1 ay süreyle hapsedilmesine emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0