istanbul manzara

Kalpazanlık Öğrencilerin Hayatları Karardı
296 okunma

Kalpazanlık Öğrencilerin Hayatları Karardı

ABONE OL
13 Ekim 2016 10:12
Kalpazanlık Öğrencilerin Hayatları Karardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YDÜ Kampusu içerisinde faaliyet gösteren Nergis isimli işletmede sahte 300 ABD Dolarını tedavüle süren ve tasarruflarında da 51 adet daha sahte dolar bulunan Pakistanlı iki öğrenci 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

Lefkoşa’da 19 Temmuz’da Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kampusu içerisinde faaliyet gösteren Nergis isimli işletmede sahte 300 Amerikan Doları tedavüle sürün ve tasarruflarında da 51 adet daha 100’lük banknotlar halinde sahte ABD Doları bulunan Pakistanlı iki öğrenci 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kamera kayıtlarından tespit edilip, tutuklanan Waseem Gul ve Hashım Waqar’ın üzerlerinde bin 330, evlerinde ise üç bin 500 dolarlık sahte banknotlar bulunmuştu.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Ömer Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’ın huzurunda görüşülen davada Savcı Aliye Özçınar hazır bulundu.

Oyçokluğu ile alınan dava kararını okuyan Başkan Güran, sanıkları kendi ikrarları sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Başkan Ömer Güran, “Sanıkları işledikleri suçların vahamet ve ciddiyeti tartışılmadır. Bu tür suçlar ekonomik hayatın akışını ciddi bir biçimde sekteye uğratabilecek suçlardandır” dedi.

Pakistan uyruklu sanıkların 22 Temmuz’dan beri tutuklu olduğunu belirten ve genç sanıkların cezalarını ülkelerden uzakta çekeceklerine değinen Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ile birlikte oyçokluğu kararı ile sanıklara 9 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Yargıç Meltem Dündar ise ürettiği gerekçeli azınlık kararını okudu ancak oyçokluğu kararı geçerli olduğu için sanıklar 9 ay hapse mahkum oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0