istanbul manzara

‘Kıbrıs Türk Milli Mücadele Tarihi’ kitabı yazılıyor
138 okunma

‘Kıbrıs Türk Milli Mücadele Tarihi’ kitabı yazılıyor

ABONE OL
13 Ocak 2023 12:52
‘Kıbrıs Türk Milli Mücadele Tarihi’ kitabı yazılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Kıbrıs Türk Milli Mücadele Tarihi’ kitabının yazımı için Talim ve Terbiye Dairesi tarafından oluşturulan Kitap Yazım Komisyonu çalışmalarına başladı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu bu kapsamda Kıbrıs Türk Milli Mücadele Tarihi Kitap Yazım Komisyonu’nu kabul ederek, komisyonun ilk toplantısına başkanlık etti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk halkının göstermiş olduğu milli mücadelenin önemi üzerinde durarak, bu mücadelenin ülke gençliği tarafından bilinmesinin ülkemizin geleceğine yön vermek açısından kazanılması gereken bir tutum ve değer olduğuna işaret etti.

Özellikle 1950 ile 1974 arasında yaşananların ve verilen mücadelenin, günümüz ve gelecek için irdelenmesi gereken çok önemli olaylar olduğuna dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, çekilen acılar ve yaşanan kayıpların hatıralarının canlı tutulmasının, o dönemlere yön veren olay ve kişilerin, liderlerin, ortaya konan fedakarlıkların idrak edilmesinin, gelecekte benzer olayların yaşanmaması adına elzem olduğunu belirtti.

Bu çerçevede Kıbrıs Türk Milli Mücadele Tarihi kitabının yazımı için Talim ve Terbiye Dairesi bünyesinde bir komisyon kurduklarını söyleyen Çavuşoğlu, komisyonun yapacağı çalışmalar sonucunda kitabı hazırlayacaklarını ve eğitim programına ekleyeceklerini belirtti.

Kıbrıs Türk Milli Mücadele Tarihi Kitap Yazım Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ali Eftal Özkul ise konuşmasında, Kıbrıs Türkünün varoluşunun en önemli evresi Milli Mücadele yıllarının, çağdaş tarih eğitimi ilkeleri çerçevesinde, teknolojik destekli altyapı ile öğretilmesinin önemine değindi.

Hazırlanacak kitabın bu çerçevede düzenleneceğini ve dönemin olaylarının öğrencilere aktarılacağını ifade eden Özkul, kitap içerisinde kullanılacak karekod uygulaması ile öğrencilere aktarılacak bilgilerin video ve görsel materyallerle destekleneceğini ve bunun bir ders kitabı için ilk olacağını belirtti.

Kıbrıs Türk Milli Mücadele Tarihi Kitap Yazım Komisyonu Prof. Dr. Ali Eftal Özkul, Mehmet Karamanoğlu, Yurdagül Akcansoy, Rasim Taş ve Halil Selçuk’tan oluşurken, Prof. Dr. Mustafa Safran da komisyonda danışman olarak yer alıyor.

Hazırlanacak olan Kıbrıs Türk Milli Mücadele Kitabı’nın 2023 – 2024 öğretim yılından itibaren okullarda okutulması planlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0