DOLAR 32,5174 0.24%
EURO 35,0494 0.46%
ALTIN 2.441,420,13
BITCOIN 2047837-0.98182%
Lefkoşa
°

04:20

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
“Kimyasal kullanmam, ihtiyacımı ektim”

“Kimyasal kullanmam, ihtiyacımı ektim”

ABONE OL
3 Haziran 2019 11:19
“Kimyasal kullanmam, ihtiyacımı ektim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, Güzelyurt’ta ikamet eden Batuhan Zümbülova’nın evinde 8 kök hint keneviri bitkisi ele geçirdi. Zanlı mahkemede ilginç bir savunma yaptı:

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, önceki gün aldığı bir ihbar üzerine Güzelyurt’ta ikamet eden Batuhan Zümbülova’nın evine operasyon düzenledi. Evde 8 kök hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Zanlı dün yargıç huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren polis memuru Murat Özkırdar, zanlı Batuhan Zümbülova’nın 1 Haziran’da “Kanunsuz Uyuşturucu İthal ve Tasarrufu” suçlamasından tutuklandığını söyledi.

Narkotik ekiplerinin aldığı bir ihbar üzerine zanlının evinde aramada yaptığını belirten Özkırdar, yapılan aramada saksılara ekili vaziyette, boyları 25 ile 45 cm arasında değişen 8 kök hintkeneviri bitkisinin ele geçirildiğini dile getirdi.

Özkırdar, zanlının meseleyle ilgili polise gönüllü ifade vererek işlemiş olduğu suçu itiraf ettiğini, ancak gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin henüz yapılamadığını belirtti.

Bu aşamada zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya etki etme olasılığının kuvvetle muhtemel olduğunu belirten Özkırdar, zanlının bu aşamada 1 gün süreyle poliste tutuklu olarak kalmasını talep etti.

“İhtiyacım olanı bildiğim şekilde kullanmak istedim”

Mahkemeden söz hakkı alan zanlı Zümbülova, “Kıbrıs’ta insanlar genellikle kimyasal madde kullanıyorlar. Bense kesinlikle kimyasal kullanmıyorum. Bu nedenle kendi ihtiyacımı saksılara ekip, kendi bildiğim şekilde kullanmak istedim”dedi.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ise zanlının işlemiş olduğu suçun ciddi ve çok yaygın bir suç haline geldiğine dikkat çekerek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu olarak kalmasına emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.