istanbul manzara

KKTC Dünya’ya Meydan Okuyor!
306 okunma

KKTC Dünya’ya Meydan Okuyor!

ABONE OL
8 Kasım 2016 22:54
KKTC Dünya’ya Meydan Okuyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“2017’de Turistler Otellerde Yer Bulamayacak!”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Dünya Turizm Fuarı’nda KKTC standını farklı bir konseptte görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra’daki Excel fuarında tanıtılıyor.

Başkent Londra’nın doğusundaki Excel sergi alanında 203 metrekare alana kurulan ve geleneksel bir Kıbrıs köy evinden esinlenerek hazırlanan KKTC standı, maket köy fırını, değirmen, Kıbrıs çeşmesi, seramik atölyesi gibi bölümleriyle dikkat çekiyor.

Standı ziyaret edenlere Kıbrıs mutfağına özgü ürünler ikram edilirken, KKTC’yi tanıtıcı broşür ve kataloglar dağıtılıyor.

İngiltere’deki temasları kapsamında Dünya Turizm Fuarı’nı ziyaret eden Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, standın büyük bir alan içerisinde çok farklı bir konseptte görmekten mutlu olduğunu söyledi.

“Biz dünyanın her yerinde olmaya hazırız. İngiltere’de de çok ciddi miktarda KKTC’li yaşıyor” diyen Ataoğlu, KKTC, Dünyanın en prestijli Turizm Fuarları arasında gösterilen Londra Turizm Fuarı’nda bu yıl İngiltere pazarına yoğunlaştığının sinyalini vererek, farklı bir stant tasarımı ile yerini aldığına dikkati çekti.

Yerli-yabancı sektör temsilcileri ile görüşmeler yapan Ataoğlu, İngiltere pazarının KKTC açısından çok önemli potansiyele sahip olduğunu ancak son yıllarda bu pazardan yeterince pay alamadıklarını hatırlattı.

Bu pazara ayrı bir önem verdiklerini bu nedenle Otantik Kıbrıs Evi’ni profesyonel ekipler tarafından hazırlandığını anlatan Ataoğlu, çalışmaların meyvesini yeni turizm sezonunda almaya başlayacaklarına inanç beliritti.

Dünyanın ikinci en büyük fuar organizasyonu olan World Travel Market Fuarı’na KKTC’nin katılabilmesinin büyük bir başarı olduğunu kaydeden Ataoğlu, “bu bizim dünyaya meydan okuduğumuzun, dünya pazarında varolduğumuzun bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

KKTC’nin bütün zenginliklerini anlatmanın yetersiz olduğunu ifade eden Ataoğlu, herkesi Kuzey Kıbrıs’a gelip, eşsiz doğallığını, çevresini, denizini, kumunu görmeye davet etti.

Dünyanın pek çok noktasında tanıtım faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten Ataoğlu, “iddia ediyorum ki, bu yıl otellerimizde turistlerimiz yatak bulmakta zorlanacak” dedi.

Bakan Ataoğlu, basına açıklamalarının ardından Türkiye ve diğer bazı ülkelerin stantlarını da ziyaret etti.
KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı, Londra Turizm Fuarı World Travel Market’te bu yıl, Tanıtma Pazarlama Dairesi koordinesinde, “Otantik Kıbrıs Evi” konsepti ile yer alıyor.

Avlusu, üzüm asması ve Kıbrıs’a özgü masa sandalyeler ile dizayn edilen Otantik Kıbrıs Evi’nde, bu yıl hellim böreği, badem, üzüm sucuğu, bidda, zivaniya, limonata, sumada, gül şurubu, Türk kahvesi, hellim ve çörek ikramı yapılıyor ve tanıtım filmleri gösteriliyor.

Stand, 9 Kasım’a kadar 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0