istanbul manzara

KKTC’de Sel Baskınlarına Karşı Alınacak Önlemler Konuşuldu.
302 okunma

KKTC’de Sel Baskınlarına Karşı Alınacak Önlemler Konuşuldu.

ABONE OL
19 Ekim 2016 22:41
KKTC’de Sel Baskınlarına Karşı Alınacak Önlemler Konuşuldu.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlar Kurulu kararıyla Başbakanlık bünyesinde oluşturulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi, sel baskınlarına karşı alınacak önlemleri belirlemek amacıyla çalışma grubu oluşturdu.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, özellikle Lefkoşa sanayi bölgesinde her yıl yaşanan sel baskınlarına karşı alınacak önlemler planlandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi bünyesinde oluşturulan çalışma grubu, sel baskınlarına karşı, kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken tedbirleri ele aldı.

Çalışma toplantısına, devletin ilgili birimleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu çalışma toplantısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kulandı:

‘Başkanlığını yürüttüğüm, Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi’nin son toplantısında aldığımız karar uyarınca, ilk olarak Lefkoşa sanayi bölgesinde her yıl tekrarlanan sel felaketinin önüne geçilmesi için bir çalışma grubu oluşturma kararı almıştık, onu hayata geçirdik.

Yaklaşan yağmur mevsimini de dikkate alarak, kısa ve uzun vadede neler yapılabileceği, çarpık yapılaşma veya doğal nedenlerden kaynaklanan sel felaketini köklü bir şekilde ortadan kaldıracak düzenlemelerin nasıl yapabileceği konusunda proje çalışması başlattık.’

Söz konusu çalışmayı Başbakanlığın koordine edeceğini kaydeden Beyoğlu, çalışma komitesinin yarın Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri başkanlığında çalışmalarına başlayacağını, Başbakanlık olarak, devletin ilgili birimleriyle her türlü koordinasyonun sağlanması için gerekeni yapacakları söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0