DOLAR 32,3816 -0.18%
EURO 34,7110 -0.11%
ALTIN 2.428,29-0,41
BITCOIN 2025031-2.33316%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
“KKTC’de siyonistlere satılan toprak işinde siyasiler de mi var…”

“KKTC’de siyonistlere satılan toprak işinde siyasiler de mi var…”

ABONE OL
28 Eylül 2021 13:41
“KKTC’de siyonistlere satılan toprak işinde siyasiler de mi var…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Kıbrıs’ın paha biçilemez bir değere sahip olduğunu belirtti. Nihai hedefin KKTC’nin ortadan kaldırılması olduğunu vurgulayan Yaycı, “Yavru Vatan’daki toprak satışları Türkiye’nin de güvenliğini etkileyecek. Türksüz bir Kıbrıs, Türkiye’siz bir Doğu Akdeniz istiyorlar” dedi.

Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Cihat Yaycı, özellikle İsraillilerin KKTC’de belirli bölgelerde toprak satın aldığını bildiklerini söyledi. KKTC’den yabancıların toprak alımları konusunda birtakım endişelerin olduğunu dile getiren Yaycı, İsraillilerin çeşitli kısıtlamaları aşmak için KKTC vatandaşlarını kullandığını kaydetti. İsrailli firmaların işbirlikçi olarak kullandığı KKTC vatandaşlarının arasında gazetecilerin de olduğu yönünde iddiaların bulunduğunu belirten Yaycı, bu konuda gereken araştırma ve tespitin yapılmasının şart olduğunu söyledi. Yavru Vatan’dan toprak alabilmek için KKTC vatandaşlığına geçirilen İsraillilerin de olduğunu ifade eden Yaycı, “Bu konu araştırılmalı. Toprak alanlar kimler, ne kadar arazi aldılar?” sorusunu yöneltti.

“İŞİN İÇERİSİNDE SİYASETÇİLER DE Mİ VAR?”
Yaycı, çok önemli bir konuyu da gündeme getirdi. Yavru Vatan’daki askeri bölgelerin yakınlarında yabancılara toprak satışında bulunulup bulunulmadığını soran Yaycı, “Askeri bölgelerin yakınındaki toprakların satın alımının yasaklanması doğrultusunda bir kısıtlama neden yok? İşin içerisinde siyasiler de mi var? Askeri bölgelerin yakınındaki toprakların satışı gibi bir durum varsa iptal edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı. KKTC vatandaşlığı alan yabancılar için de kanuni düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizen Yaycı, şu ana dek KKTC’nin yüzölçümünün yüzde ikisine düşen bir miktarda toprak satışı olduğu yönünde bilgilerin olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) karşı karşıya olduğu tehlikeyi dile getirmeye devam ediyoruz. Gazetemiz bu bağlamda son olarak geçtiğimiz gün ‘Siyonistlerin yeni hedefi Güzelyurt Körfezi’ sürmanşetiyle okuyucuları ile buluşurken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı da Yavru Vatan’daki tehlikeye dikkat çekti. Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Cihat Yaycı, özellikle İsraillilerin KKTC’de belirli bölgelerde toprak satın aldığını bildiklerini söyledi. Kendisine bu yönde bilgilerin ulaştığını kaydeden Yaycı, toprak alımı konusunda İngilizlerin de aktif olduğunu belirtti. Yaycı, konuya ilişkin olarak, “Özellikle İsraillilerin belirli bölgelerde toprak satın aldığını duyduk, biliyoruz. KKTC’de toprak alımı yapan yabancıların İsrailliler ve İngilizler olduğunu duyuyoruz” dedi.

“KIBRIS, BİR UÇAK GEMİSİ GİBİ”
Yavru Vatan’daki toprak satışlarının KKTC’nin yanı sıra Türkiye’nin de güvenliğini etkileyeceğini dile getiren Yaycı, Kıbrıs’ın bir uçak gemisi gibi olduğunu söyledi. Kıbrıs’ın jeopolitik, jeoekonomik ve jeostratejik çok önemli olduğunu kaydeden Cihat Yaycı, “Kıbrıs, Doğu Akdeniz’in tam ortasında bir yer. Kıbrıs, aynı zamanda Ortadoğu’nun kıyılarına, Süveyş Kanalı’na, Kerkük-Yumurtalık boru hattına ve Mersin limanına hâkim bir bölgede bulunuyor. Kıbrıs’ta herkes varlık göstermek istiyor. Türksüz bir Kıbrıs, Türkiye’siz bir Doğu Akdeniz istiyorlar” diye konuştu. Kıbrıs’ın fethedilmesi için atalarımızın çok büyük emekler sarf ettiğini de kaydeden Yaycı, KKTC’nin ortadan kaldırılmasının amaçlandığını vurgulayarak sözlerini noktaladı.

“KKTC’DE KİM, NE KADAR TOPRAK ALDI?”
Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı KKTC’de yaşanan gelişmelere dair gazetemize çok önemli değerlendirmelerde bulundu. KKTC’de toprak alımları konusunda birtakım endişelerin olduğunu dile getiren Yaycı, İsraillilerin çeşitli kısıtlamaları aşmak için KKTC vatandaşlarını kullandığını kaydetti. İsrailli firmaların işbirlikçi olarak kullandığı KKTC vatandaşlarının arasında gazetecilerin de olduğu yönünde iddiaların bulunduğunu belirten Yaycı, bu konuda gereken araştırma ve tespitin yapılması gerektiğini söyledi. Yavru Vatan’dan toprak alabilmek için KKTC vatandaşlığına geçirilen İsraillilerin de olduğunu ifade eden Yaycı, “Bu konu araştırılmalı. Toprak alanlar kimler, ne kadar arazi aldılar?” sorusunu yöneltti.

YAYCI’DAN KRİTİK SORU: “İŞİN İÇERİSİNDE SİYASETÇİLER DE Mİ VAR?”
KKTC’de yabancıların toprak satın almasına ilişkin olarak gazetemize konuşan Cihat Yaycı, çok önemli bir konuyu da gündeme getirdi. Yavru Vatan’daki askeri bölgelerin yakınlarında yabancılara toprak satışında bulunulup bulunulmadığını soran Yaycı, “Askeri bölgelerin yakınındaki toprakların satın alımının yasaklanması doğrultusunda bir kısıtlama neden yok? İşin içerisinde siyasiler de mi var? Askeri bölgelerin yakınındaki toprakların satışı gibi bir durum varsa iptal edilmesi gerekir.” ifadelerini kullandı. KKTC vatandaşlığı alan yabancılar için de kanuni düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizen Yaycı, şu ana dek KKTC’nin yüzölçümünün yüzde ikisine düşen bir miktarda toprak satışı olduğu yönünde bilgilerin olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.