istanbul manzara

Kokain Zulası Makatından Çıktı
261 okunma

Kokain Zulası Makatından Çıktı

ABONE OL
2 Ekim 2016 13:53
Kokain Zulası Makatından Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ercan Havaalanında uyuşturucu getireceğinden şüphelenilen zanlı Mehmet Uçar’ın tasarrufunda uyuşturucu madde bulunması ile başlatılan soruşturmada mesele ile ilgisi görülen Mustafa Kuni, Metin Kuşçu ve Tolga Yalyalı da tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram huzurda bulunan zanlı Mehmet Uçar’ın 1 Ekim 2016 tarihinde saat 19.45 raddelerinde Ercan Havaalanında ülkemize giriş yaptığı esnada şüpheli olduğu cihetle üzerinde yapılan aramada makatına gizlemiş olduğu 3 ayrı paket şeklinde yaklaşık 45 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili tutuklanan zanlının gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini belirterek ifadesinde konu maddeyi huzurda tutuklu bulunan zanlı Mustafa Kuni’nin yönlendirmesi ile Mersin’de henüz tespit edilemeyen bir şahıstan aldığı beyanında bulunduğunu belirtti.

Polis çavuşu Mehmet Bayram mesele ile ilgili başlatılan soruşturmada zanlı Uçar’ı uçak alanından almak için gelen zanlılar Mustafa Kuni, Metin Kuşçu ve Tolga Yalyalı’nın tespit edildiğini zanlı Kuni’nin polisleri fark etmesi üzerine koşarak kaçmaya çalıştığı esnada düşerek sağ el bileğini kırdığını söyledi. Polis ayrıca zanlının elinde bulunan poşet içerisinden düşmenin etkisi ile fırlayan paketler içerisinde 17 adet bütün, 4 adet yarım uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap, yaklaşık bir gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edilerek emare yapıldığını ifade etti. Polis çavuşu bayram ayrıca zanlı Mustafa Kuni’nin Lefkoşa’da park halinde bulunan aracı içerisinde huzurunda yapılan aramada ise 135 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 1385 Türk lirası bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Polis Çavuşu Mehmet Bayram mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını alınan emarelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını tutuklu bulunan diğer zanlılar Metin Kuşçu ve Tolga Yalyalı’nın mesele ile ilgili olup olmadıklarının araştırılacağını belirterek tahkikat maksatlı 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlılar Metin Kuşçu ve Tolga Yalyalı uyuşturucu ile alakaları olmadığını sadece uçak alanına arkadaşlarını aramaya gittikleri beyanında bulundular.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler soruşturmanın çok ciddi olduğunu belirterek salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0