DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20761031.46294%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Kritik Hastalıklarla Mücadelede Sigortanın Önemi

Kritik Hastalıklarla Mücadelede Sigortanın Önemi

ABONE OL
20 Ağustos 2021 11:07
Kritik Hastalıklarla Mücadelede Sigortanın Önemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanser, Koma, Koroner Arter Bypass Ameliyatı, Kalp Krizi, Kalp Kapakçığı Ameliyatı, İnme, Körlük,  Böbrek Yetmezliği, Uzuvların Kaybı, Büyük Organ Nakli günümüzde  kritik hastalık olarak tanımlanmaktadır.

Dünyada ve ülkemizde, olumsuz koşulların beraberinde getirdiği ekonomik problemler, sosyal hayatın getirdiği stres, doğanın yok oluşu ve yaşam tarzımızdaki doğamıza aykırı değişikiklerin etkisiyle kritik hastalıklarla ilgili vakalarda artış gözlenmektedir.

Tedavileri uzun süren ve tedavi masrafları maliyetli olan kritik hastalıklar, beklenmedik bir anda ortaya çıkabiliyor. Bu hastalıklar erken teşhisle kontrol altına alınmazsa kişilere ve ailesine maddi ve manevi zorluklar yaşatıyor.

Kuzey Kıbrıs Kanser Kayıt Merkezinin araştırmaları sonuçlarını değerlendiren Near East Hayat, Kanser ve diğer riskli hastalıklara yönelik hazırlanan Kritik Hastalıklar Sigortası ürünüyle, hastalıkların ortaya çıkmasıyla yaşanacak maddi zorluklara destek olmak isterken  erken teşhisin önemini de vurgulayarak önemli bir bilinçlendirme çalışması yapıyor.

Near East Hayat Genel Müdürü Ömür Şengün konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu:

“Kanser, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve ülkemizde maalesef ki artış gösteren bir hastalıktır. 2014 Türkiye Kanser İstatistikleri’ne göre, Türkiye’de her yıl 162 bin kişiye kanser tanısı konulduğu ve  kanser riskinin 30 yaşından sonra giderek arttığı yönünde..Bu acı tablo dikkate alındığında kanser ve diğer kritik hastalıklara karşı geliştirilen kritik hastalıklar sigortasının hayati önemi ortaya çıkıyor.

Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemidir. Ülkemizde kanser olgularının  kazalara göre dağılımına bakıldığında, en yüksek insidans Lefkoşa’da saptanmış olup, bu değer 100.000 kişide 228’dir. Diğer bölgelere bakıldığında daha yüksek bir hız saptanmamış olup Kuzey Kıbrıs genel insidansı 100.000 kişide 197 olarak tespit edilmiştir.

2012-2016 istatisklerine göre ülkemizde kanser vak’aların kazalara göre dağılımı gösterilen tabloda Lefkoşa, Mağusa, Girne ve Güzelyurt bölgelerinde diğer bölgelere nispeten en yüksek seviyelerde.

“Kritik Hastalıklar Sigortası ile Risklere Karşı Bugünden Koruma”

Ömür Şengün, “Near East Kritik Hastalıklar Sigortası, aşağıdaki tabloda  listelenen hastalıklara karşı teminat vererek sigortalılarımıza finansal açıdan güvence sağlar. Poliçe Teminat Tablosuna göre, poliçe alındıktan sonra ortaya çıkan kritik hastalıklardan biri için ilk teşhis konduğunda veya ameliyat sonrasında poliçe üzerinde belirtilen teminat tutarı sigortalıya ödenir böylece maddi sıkıntı çekmez, zor günlerde ekonomik konuları düşünmezsiniz.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.