DOLAR 32,5509 0.31%
EURO 34,9436 0.35%
ALTIN 2.441,500,13
BITCOIN 20667680.43688%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Kumar tutkusu hayatını kararttı

Kumar tutkusu hayatını kararttı

ABONE OL
3 Eylül 2018 10:18
Kumar tutkusu hayatını kararttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkeye Ağustos ayında turist olarak giriş yapan Soner Aydaş, tüm parasını kumarda kaybedince hırsızlık yapmaya başladı. Aydaş, 5 gün içerisinde milyonlarca liralık ziynet eşyası ve para çaldı, çaldıklarını da kumara yatırdı.

GÖZÜNE KESTİRDİĞİNİ ÇALDI: Aydaş, Girne’de bir otelden Rolex marka kol saati, 200 TL ve 20 Euro nakit para, Ozanköy’de V.J.W.A.’ya ait evden 20 bin TL’lik ziynet eşyası, 10 bin TL değerinde Apple marka laptop, 140 sterlin ve 10 bin TL nakit parayı çaldı

“PARASIZ KALDIM, ÇALDIM”: Soner Aydaş, Girne’de önceki gün tespit edilerek tutuklandı. Girne Kaza Mahkemesi’nde dün yargıç huzuruna çıkarılan Zanlı Aydaş’ın mahkemedeki ifadesi dikkat çekti: “KKTC’ye bayram tatili için geldim, tüm paramı kumarda kaybettim, parasız kaldım, hırsızlık yaptım”

Devrim DEMİR

Ülkeye Girne Turizm Limanı’ndan giriş yaptıktan kısa bir süre sonra, çeşitli suçlardan tutuklanan turist statüsündeki suçlu sayısı gün geçtikçe artıyor. KKTC’de suçlu turist sayısına bir yenisi daha eklendi.

Bayram tatilini geçirmek için 17 Ağustos tarihinde ülkeye giriş yaptığı öğrenilen ve kumarda parasını kaybettiği için 5 gün sonra hırsızlık yaparak elde ettiği paralarla kumar oynamaya devam eden zanlı Soner Aydaş, önceki gün tespit edilerek tutuklandı.

Aydaş, parasız kaldığı beş gün içinde önce bir hoteli gözüne kestirip müşteri olarak girdi. Spa odasında U.K.’ye ait dolap içinde muhafaza edilen Rolex marka kol saatini, 200 TL ve 20 Euro nakit parayı çaldı.

Bunlarla yetinmeyen hırsız, Ozanköy’de sokaklarda gezindiği sırada 78 yaşındaki bir İngiliz’in evine temin ettiği anahtarla giriş yaptı.

Aydaş, V.J.W.A.’ya ait toplam değerleri yaklaşık 20 bin TL olan muhtelif ziynet eşyalarını, 140 Sterlin ve on bin TL nakit parayı ve çalışma odası içerisindeki masa üzerinde muhafaza edilen 10 bin TL değerindeki Apple Marka laptobu çalarak elini kolunu evden sallayarak çıkış yaptı.

İki ayrı hırsızlık olayının polise bildirilmesinin ardından incelenen kamera görüntülerinde tespit edilen Aydaş, Girne’de önceki gün tespit edilerek tutuklandı.

Aydaş, işlediği suçlarla ilgili gönüllü ifade verip suçunu kabul ederken tutukluluk talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Hazan Aksun, polisin soruşturmasının devam ettiğini ifade ederek zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Turist olarak geldi, 5 gün sonra çaldı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Serhat Özcü, zanlı Soner Aydaş’ın “Sirkat”, “  “Ev Açma”, “İkametgâhtan sirkat ve kasti hasar” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Serhat Özcü, zanlının 25 Ağustos tarihinde Çatalköy’de faaliyet gösteren otelin Spa Bölümünden, oraya müşteri olarak giden U.K.’ye ait 25 numaralı kapalı ama kilitsiz dolap içerisinde muhafaza ettiği Rolex marka kol saatini, 200 TL ve 20 Euro nakit parayı çaldığını söyledi.

Özcü, zanlının 29 Ağustos tarihinde ise Ozanköy’de V.J.W.A.’nın evine girerek, demirden kasayı balta ile kırarak 20 bin TL değerinde ziynet eşyalarını, 10 bin TL nakit parayı ve 10 bin TL değerindeki laptopu alarak kaçtığını kaydetti.

Aracında ve üzerinde bir kısım emareler bulundu

Soruşturmayı yürüten polis memuru Serhat Özcü, şikâyetlerin üzerinde hırsızlıkların meydana geldiği bölgede kamera görüntülerinden zanlıyı tespit ettiklerini ve Girne’de tutukladıklarını söyledi.

Zanlının üzerinde ve aracında yapılan aramada bir kısım emarelerin bulunduğunu ifade eden Özcü, Aydaş’ın verdiği ifadesinde ziynet eşyalarını kuyumcuya sattığını ve yapılan araştırmada çalıntı ziynet eşyaların bir kuyumcuda bulunduğunu kaydetti.

Aranan birçok emare var

Soruşturmanın yeni olduğunu ve aranan birçok kayıp emarenin olduğunu ifade eden Özcü, zanlının bu aşamada soruşturmaya etki etmemesi için 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Aydaş: Kumarda paramı kaybettim

Kendini avukatsız olarak savunan zanlı Aydaş’a verilen söz hakkında, zanlının savunması dikkat çekti.

Ülkeye tatil için bayramdan çok kısa bir süre önce geldiğini ifade eden Aydaş, “Kumarda paramı kaybettim, mecbur kaldım çaldım” diyerek kendini savundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.