istanbul manzara

Lefkoşanın En İşlek Caddesinde Göl Oluştu
284 okunma

Lefkoşanın En İşlek Caddesinde Göl Oluştu

ABONE OL
18 Ekim 2016 09:12
Lefkoşanın En İşlek Caddesinde Göl Oluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lefkoşa’nın en işlek yolu Öğretmenler Caddesi’ndeki su borusu yine patladı

Lefkoşa’da Öğretmenler Caddesi üzerinde yaklaşık bir buçuk ay önce patlayan su borularının bir bölümü, yine patladı. Tonlarca su, boşu boşuna yollara aktı.

Tamir edildiği halde yeniden patlayan su borusu, cadde üzerinde göl oluşturdu.

Yaklaşık bir buçuk ay önce boruların patlaması nedeniyle iki yerde kazı yapıldı. Kazı yapılan alanlardan biri kapatıldı ancak diğeri geçtiğimiz haftaya kadar açık kaldı. İkinci kazı yerinde de tamirat yapıldı ancak su borularının yeniden patlaması engellenemedi.

Hafta sonu olması nedeniyle su borusunun tamiri hafta içi mesai saatine kaldı. Bu sürede de yollar suyla yıkandı.

Sorun ne zaman tamamen çözülecek?

Su boruları için kazılan iki çukurdan birinin üzeri toprakla örtüldü ancak diğeri uzun süredir açıkta.

Bölge sakinleri sürekli, çukurun ne zaman tamir edileceğini soruyor.

Çukurların bölgedeki durağı kullanan öğrenciler ayrıca vatandaşlar için tehlike arz ettiği belirtiliyor.

Kazaya davetiye

Bölgedeki iki çukurdan bir tanesinin üzerine toprak döküldü. Asfaltlama yapmadan önce uygulanan bu işlem başka bir tehlike doğurdu. Çukurun kapatıldığı toprak çöktü ve kendi içinde başka bir çukur oluşturdu.

Sürücüler ise, çukura düşmemek için çaba harcıyor ama bu da karşıdan gelen araçlarla karşı karşıya kalmalarına neden oluyor.

Özgüvenli: Boru çok eski sürekli patlıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi Su İşleri Amiri Fikri Özgüvenli, bölgedeki su borularının çok eski olduğunu ve sürekli patladıklarını söyledi.

Özgüvenli, iki çukurdan birinin tamir edilip üstünün toprakla örtüldüğünü ancak diğer borunun hafta sonu yine patladığını ifade etti. Özgüvenli, “Bölgedeki bir çukuru borunun çok eski olması ve sürekli patlaması nedeniyle açık bırakıyoruz. Bir haftada iki kez patladı. Tamir ediyoruz, örtmeye fırsat olmadan tekrar patlıyor. Hafta sonu yine patladı” dedi.

Bölgedeki boruların yenilenmesi gerektiğini kaydeden Özgüvenli, Öğretmenler Caddesi üzerinde bulunan duraktan Sivil Savunma binalarına kadar olan bölgeye kadar 250 metrelik borunun değiştirilmesi için ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Örtülen kısmın da açılarak yeni boru döşeneceğini ifade eden Özgüvenli, borular değiştirilinceye kadar bölge halkından biraz sabır istediklerini belirterek, “Çevreye verdiğimiz rahatsızlığın farkındayız. Çok kısa zamanda boruları değiştirip oradaki sorunu 250 metre öteye atacağız. Çünkü bölgedeki borular çok eski. Kaynak bulur bulmaz tümü değişecek” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0