DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046302-0.5499%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Litvanyalı’ya Bak Sen Girne’de Kokain – Kıbrıs Gercek

Litvanyalı’ya Bak Sen Girne’de Kokain – Kıbrıs Gercek

ABONE OL
27 Nisan 2017 09:06
Litvanyalı’ya Bak Sen Girne’de Kokain – Kıbrıs Gercek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne’de bir otelde kalan Litvanya uyruklu Andrejs Sprogis isimli turistin tasarrufunda, 24 gram kokain bulundu

Elmas TOKAY

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nden bir polis ekibi, önceki gün Girne’de bir otel odasında arama yaptı ve yaklaşık 24 gram kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve hassas terazi buldu. Konu odada kalan ve ülkede turist statüsünde bulunan Litvanya uyruklu Andrejs Sprogis’i de tutuklayan polis, yaptığı soruşturma sonucu Sprogis’in konu maddeyi Güney Kıbrıs’tan 35 gram olarak ithal ettiğini tespit etti. Zanlı Sprogis, dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve hakkında 2 gün tutukluluk alındı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Cemal Ramiz’i tanık olarak dinletti.

Ramiz, zanlı Andrejs Sprogis’in “Kanunsuz uyuşturucu madde (kokain) tasarruf ve verme” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

Zanlının kaldığı otel odasında, 25 Nisan 2017 tarihinde 18.00 ile 18.30 saatleri arasında arama yapıldığını kaydeden Ramiz, yaklaşık 24 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile üzerinde kokain türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet küçük metal kaşık ve bir adet hassas terazi bulduklarını söyledi.

Sprogis’in, kokaini 35 gram olarak 21 Nisan’da Güney Kıbrıs’tan ithal ettiği yönünde ifade verdiğini kaydeden Ramiz, zanlının uyuşturucunun bir kısmını başka şahıslara verdiğini itiraf ettiğini belirtti.

Ramiz, aranan emareler ve soruşturulması gereken şahıslar olduğunu söyleyerek, bu aşamada zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu da, sunulan şahadeti dikkate alarak zanlının tahkikat amaçlı olarak 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.