DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20685371.13512%
Lefkoşa
°

21:35

YATSIYA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
LTB Başkentin Sokaklarında Yaşanan Sıkıntıları Gidermek İçin Kolları Sıvadı!
  • Kibris Web Haber
  • Gündem
  • LTB Başkentin Sokaklarında Yaşanan Sıkıntıları Gidermek İçin Kolları Sıvadı!

LTB Başkentin Sokaklarında Yaşanan Sıkıntıları Gidermek İçin Kolları Sıvadı!

ABONE OL
2 Aralık 2016 00:44
LTB Başkentin Sokaklarında Yaşanan Sıkıntıları Gidermek İçin Kolları Sıvadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye, 31 sokakta 3 bin 500 ton asfalt kaplama, 14 bin 700 metreyi kapsayan 30 sokakta ise asfalt yamalama çalışması başlatıyor!

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, başkentin sokaklarının yenilenmesi için çalışma başlattı. En önemli proje ise Lefkoşa’da en çok kullanılan Kemal Aksay Caddesi ile Şehit Ecvet Yusuf Caddesi’nin ihalelerine çıkılacak olması.

Harmancı, başkent yollarına 1 milyon TL’lik bir kaynak ayırdıklarını, bu para ile 31 sokakta 3 bin 500 ton asfalt kaplaması, 30 sokakta ise 14 bin 700 metrelik asfaltın yamalanacağını söyledi. Geçmişte beş kez çıktıkları ancak keşif miktarı ile ihaleye gelen teklifler arasındaki dengenin kurulamamasından dolayı bu ihaleleri sonuçlandıramadıklarını ifade eden Harmancı, asfalt ihalesini kendi isteği ile bu kez ikiye bölüp, asfalt yamalamaları kaplamalardan ayırarak ihaleye çıktıklarını ve imzaların atıldığını kaydetti.

Asfalt ihalesi sonucunda hedeflenen yollarda ciddi bir iyileşmenin yaşanmasını beklediklerini anlatan Harmancı, “Önümüzdeki yıl belediyemiz ilk kez kendi bütçesi ile asfalt ihalesine çıkma kararlılığındadır. Böylelikle şehre ciddi bir rahatlama getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Harmancı, gelecek yıl belediyenin kendi çıkacağı ihalede, özellikle ana caddelerdeki bütün problemleri bitirmeyi hedeflediklerine dikkat çekti.

Şht. Ecvet Yusuf Caddesi yapılıyor

Başkent Lefkoşa’da herkesin sıkıntı yaşadığı bir konuda ciddi bir iyileşmenin sağlanacağını anlatan Harmancı, Kemal Aksay Caddesi ile Şehit Ecvet Yusuf Caddesi’nin de yapılacağı müjdesini verdi.

Bu iki ihaleye, çok büyük bir para karşılığında aralık ayı içerisinde onay aldıktan sonra çıkacaklarını anlatan Harmancı, böylece şehirde önemli bir açığın da giderileceğini söyledi.

Harmancı, Şehit Ecvet Yusuf Caddesi’nin onayının alındığını sadece keşifte sıkıntıların bittikten sonra bisiklet yolları ile birlikte aralık ayının ikinci haftası ihaleye çıkma hedefinde olduklarını ifade etti.

Başkentte birçok sokak ve cadde asfaltlanıyor

Surlariçi’nde 14 sokağın, Köşklüçiftlik’te 3 caddenin, Ortaköy’de Lemar yolu olarak bilinen Şht. Gzt. Hasan Tahsin Caddesi’nde 1.5 kilometrelik asfalt ve yama işlemi yapılacağını kaydeden Harmancı, Küçük Kaymaklı’da 9 sokağın ve herkesin merakla beklediği Atatürk Stadyumu yanındaki 3.5 kilometrelik sanayi girişinin asfaltlanacağını söyledi.

Harmancı, Surlariçi ve Köşklüçiflik’te 10’ar, Çağlayan bölgesinde 3, Yenişehir’de, Ortaköy, Kızılay ve Hamitköy’de ise 2’şer sokağın tamamen kaplanacağını ifade etti.

Açık Pazar müjdesi

Harmancı, Lefkoşa’da büyük sorun olan açık pazarın yeni yerinin yapılması ile ilgili tekliflerin açıldığını söyledi.

Açık pazarın ilk etabı bitirildikten sonra Özker Özgür Caddesi’nden, Atatürk Öğretmen Akademisi’ne giderken Vakıflar’ın yeni yaptığı dükkânların yanına taşınacağını kaydeden Harmancı, mayıs ayında ise kaynak bulunması halinde ikinci etabına geçeceklerini kaydetti.

“Yeni terminalde hükümet ile anlaşamıyoruz”

Harmancı, Lefkoşa’nın en büyük eksikliklerinden biri olan yeni terminalin yapımı ile ilgili olarak hükümetin yazılı ve sözlü hiçbir taleplerine yanıt vermediğini söyledi.

Terminalde yeni bir yapılanmaya gidilmesi için tahsis koşullarının değişmesi gerektiğini anlatan Harmancı, “Geçmiş dönemlerde KAR-İŞ burada bir ara emri almıştı. Mahkemedeki tespit, terminal amacı dışında başka tesis yapılamayacağı yönündedir. Bizim hükümetten istediğimiz iki kelimelik bir açılımdır. Terminal ve çok amaçlı merkez diye tahsisin değişmesini istiyoruz. Maalesef hükümetten olumlu veya olumsuz hiçbir yanıt alamadık” dedi.

“Bakanlığa destek veriyoruz”

Lefkoşa’da mesai giriş ve çıkışlarında yaşanan sıkışıklıklarla ilgili Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Gönyeli Çemberi’nden başlamak üzere açtığı ihalenin bulunduğunu hatırlatan Harmancı, bunun Haspolat Çemberi’ne kadar devamı gelecek bir proje olduğunu ve projeyi desteklediklerini söyledi.

Bakanlığın diğer çemberler içinde ihaleye çıkıp trafik yoğunluğu sorununu çözmesini umduğunu kaydeden Harmancı, Dereboyu projesinin ise, belediyenin güçlendikçe yapabileceği işler olduğuna dikkat çekti.

“13. maaş ödenecek”

LTB personeline 13. maaşlarının ocak ayı içerisinde ödeneceğinin de müjdesini veren Harmancı, bu konuda hiçbir sıkıntılarının olmadığını açıkladı.

Bütçe performansı hakkında da açıklama yapan Harmancı, belediyenin 40 milyon TL açıktan,15 ile 20 milyon seviyeleri arasına indiğine dikkat çekti. Bunun iki yılda yüzde 50 bir iyileşme olduğunu anlatan Harmancı, “Ciddi bir ekonomik başarı sağladık. Yatırımlar da günü gününe güncel olarak yatıyor” dedi.

“Biz şikâyet etmedik ama dökülmüş bir binanın önce zeminini toparladık şimdi binayı yapma zamanımız geldi. Yavaş yavaş bu yaralar sarılıp insanlara hak ettikleri hizmetin karşılığını vereceğiz” diyen Harmancı, bugüne kadar hiç popülizm yapmadıkları gibi bundan sonra da yapmayacaklarını söyleyerek “Bu gemiyi yüzdürmeye başladık” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.