DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20724571.26967%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto’dan AB’ye Türkiye tepkisi

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto’dan AB’ye Türkiye tepkisi

ABONE OL
24 Nisan 2019 11:54
Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto’dan AB’ye Türkiye tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine ilişkin, ”Son derece dürüst olmamız gerek çünkü biz Türkiye’ye, Türk halkına ve liderinize saygı duyuyoruz. AB’nin Türkiye ile oynadığı oyunlardan gerçekten hoşlanmıyoruz çünkü bu bir saygısızlık göstergesi.” dedi.

Szijjarto, New York’ta Türkiye-Macaristan ilişkileri, Türkiye’nin AB üyeliği ve gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu.

İki ülke arasındaki ilişkileri dostluk, stratejik ortaklık ve ekonomik refah olarak üç başlıkta sınıflandıran Szijjarto, “Birincisi kesinlikle sizin lideriniz ve bizim başbakanımız arasındaki kişisel dostluk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve benim aramdaki dostluk ve iki ülke arasındaki dostluk.” diye konuştu.

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin ”AB’nin Türkiye ile oynadığı oyunlardan gerçekten hoşlanmıyoruz çünkü bu bir saygısızlık göstergesi.” dedi

“Türkiye, Macaristan’ın çok önemli ticaret ve ekonomik ortağı”

Türkiye ve Macaristan’ın NATO üyesi olmaları nedeniyle de aralarında stratejik bir dostluk bulunduğunu belirten Szijjarto, ekonomik ilişkilere dair ise şunları söyledi:

”Türkiye, Macaristan’ın çok önemli ticaret ve ekonomik ortağı. İki yıl önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin kısa sürede 5 milyar dolara çıkarılması hedefi koydu. Şu an 3 milyar dolar gerideyiz, yaklaşıyoruz ama hala hedefe ulaşmadık. Amacımız en kısa sürede 5 milyar dolara ulaşmak ve Macaristan’a daha fazla Türk yatırımcı çekmek.”

”Türkiye ile AB arasında stratejik ittifak oluşturacak başka bir yol aramalıyız”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.