istanbul manzara

Mağusa Belediyesi, Perşembe Pazarı Kurulmayacak Dedi, Pazarcılar Ayaklandı
140 okunma

Mağusa Belediyesi, Perşembe Pazarı Kurulmayacak Dedi, Pazarcılar Ayaklandı

ABONE OL
27 Ocak 2021 15:14
Mağusa Belediyesi, Perşembe Pazarı Kurulmayacak Dedi, Pazarcılar Ayaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerde ülke genelinde artan Koronavirüs vakalarına karşı alınan tedbirlerle ilgili tartışmalar da vakalarla paralel olarak arttı.

Bir yandan virüsten korunmaya çalışan halk diğer yandan da geçim derdi ile boğuşuyor. Bu durumdan en çok etkilenen kesimin ise özel sektör çalışanları ile üretici olduğu gözlemleniyor.

Lefkoşa ve Girne bölgelerinin kapatılması ile pazarcılar iki bölgede pazar kuramazken, Perşembe günleri Mağusa bölgesinde kurulan pazarın da Mağusa Belediyesi ve Mağusa Kaymakamlığı’nın da bulunduğu Mağusa İlçe Emniyet Kurulu tarafından kurulması yasaklandı.

Yakın bir süre öncesine kadar pazarın kurulacağı yönünde bilgilendiren pazar esnafı, kurulacak olan pazar için ürünlerini hazırlarken, açıklanan yasakla ürünü elinde kalınca öfkelendi. Konu ile ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Açık Pazarcılar Birliği Başkanı Yenal Garabli, pazarın kurulmayacığı yönünde alınan kararı eleştirdi.

İlçe yetkilileri ile bu süre içerisinde istişarelerini sürdürdüğünü ve kısa bir süre önceye kadar pazarın kurulacağı yönünde bilgilendirilmesi üzerine kendisinin de hazırlıklarını yapması için pazar esnafını bu yönde bilgilendirdiğini kaydeden Garabli, Bakanlar Kurulu’nun bu yönde bir karar üretmemesine rağmen Mağusa İlçe Emniyet Kurulu’nun pazarın kurulmaması yönünde karar ürettiğini açıkladı.

“Keyfi kapatma kararı ile faturayı pazarcıya kesemezsiniz” diyen Garabli, Mağusa bölgesinde hiçbir yer kapanmadan alınan bu kararla kimsenin yoklukla boğuşan pazarcıyı zarara uğratmaya hakkı olmadığını kaydetti.

Garabli, yarın gerekirse pazarı yol içerisine kuracaklarını söyledi.

Sosyal medya üzerinden de açıklamada bulunan Garabli şu ifadelere yer verdi:

“Mağusa İlçe Emniyet Kurulu, Mağusa Kaymakamlığı, Mağusa Belediyesi siz zannedersiniz sizin aklınızla bayram yapacayık? Hangi iş yerini kapattın da benim pazarımı kapatma kararı aldın? Bir gün evvel arayıp sorduk belediye başkanına açık dedi, bakanlar kurulunun böyle bir kararı yok sen faturayı pazarcılara kesecen? Bizi direk imha edin olsun bitsin bu iş. Pazar esnafına pazar var deyip bahçelerden mallarını kestirdiniz, şimdi üç kişi oturup karar verdiniz pazar kapalı. Kim ödeyecek ulan kravatlılar bizim zararımızı? O kadar kolay mı u kadar kişiyi yokluğun içerisinde boğuşan bu kadar esnafı bir daha üzerine zarara uğratmak? Size saygı saygı yok birinin zarar gördüğü yerde diğerine saygı gösterilmez. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Bakanlar kurulunun böyle bir kararı da yok siz bakanlar kurulunun almış olduğu kararların da mı üzerine çıkabilirsiniz? Geçin bu işleri…”,

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0