DOLAR 32,5202 0.24%
EURO 34,8466 0.23%
ALTIN 2.444,390,26
BITCOIN 20689250.643%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Mağusa’da hırsızlık çetesi yakalandı

Mağusa’da hırsızlık çetesi yakalandı

ABONE OL
15 Ocak 2020 10:05
Mağusa’da hırsızlık çetesi yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mağusa ve İskele bölgelerinde Kasım ve Aralık ayları içerisinde birden fazla evden hırsızlık yaptıkları iddia edilen Mehmet Ümit Horç, Haluk Dağlı ve Derya Tat isimli şahıslar Mağusa polisinin yürüttüğü soruşturma neticesinde dün tespit edilerek tutuklandı.

Evlerden ziynet eşyası çaldıkları ileri sürülen şahıslar dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Haklarında “Ev saçma, sirkat, kasti hasar ve mülke tecavüz” suçlamaları ile ilgili soruşturma yürütülen zanlılar mahkeme emri ile 3 gün poliste tutuklu kalacak.

Polis mahkemede zanlı Halil Dağlı’nın gönüllü ifade vererek zanlı Horç ve Tat ile suçları nasıl işlediklerini itiraf ettiği bir gönüllü ifade verdiğini açıkladı, zanlıların avukatı ifadenin işkence ve zorla alındığını iddia etti.

15 FAİLİ MEÇHUL HIRSIZLIK OLAYLARI İLE DE BAĞLANTILARI ARAŞTIRILACAK

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Halil Metin mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mehmet Ümit Horç ile Halil Dağlı’nın 19-20 Kasım 2019 tarihinde Hüseyin Giritli’nin sorumluluğunda Glapsides bölgesindeki ikametgâha girerek hiçbir şey almadan çıktıklarını açıkladı.

Yine 31 Aralık tarihinde zanlı Horç ile Dağlı’nınzanlı Derya Tat’ın kullandığı BF 019 plakalı araç ile Glapsides bölgesindeki Sıla Korun’a ait eve gittiğini söyleyen Metin, zanlı Horç ile Dağlı’nınsöz konusu eve girerek 5 çift swaroski küpe, 1 adet swaroski, 1 adet incili, 1 adet gümüş bileziği çalarak aynı yerden çıkış yaptıklarını açıkladı.

10 Ocak 2020 tarihinde de zanlıların yine aynı yöntemle Yenibogaziçi’nde Hüseyin Aksoy’a ait eve giderek zanlı Horç ve Dağlı’nın eve kapılara zarar vererek girdiğini belirten Metin, zanlıların yatak odasında komodin çekmecesinde muhafaza edilen 12 adet gümüş KKTC kuruluş lirasını sirkat edip çıktıklarını açıkladı. Zanlıların yapılan şikayetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, 13 Ocak tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Metin, zanlı Horç ile Tat’ın birlikte kaldıkları evde yapılan aramada, İskele’de meydana gelen bir hırsızlık olayında sirkat edilen bir bayan çantasının tespit edilerek emare alındığını açıkladı.

Polis memuru Metin zanlı Dağlı’nın gönüllü ifade vererek zanlı Horç ve Tat ile birlikte suçları nasıl işlediklerini itiraf ettiğini açıkladı. Zanlıların kamera kayıtlarında tespit edildiğini belirten Metin, soruşturmanın yeni başladığını kaydederek zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti. Zanlıların avukatının bütün faili meçhul hırsızlık olaylarının zanlıların üzerine yıkılmaya çalışıldığını iddia etmesi üzerine ise, bölgede 15 faili meçhul hırsızlık olayının olduğunu, zanlıların ilk etaptabunlardan sadece 3 ile bağlantısının tespit edildiğini, ancak faili meçhul hırsızlık olayları ile ilgili zanlıların bağlantılarının olup olmadığının araştırılacağını kaydetti.

3 GÜN TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi yargıcı Çiğdem Güzeler, ilk etapta zanlıların suçla bağlantısı olabileceği konusunda huzurunda yeterli şahadet olduğunu belirterek, suçların ciddi ve yaygin olduğuna vurgu yaptı. Bu tür suçlarda polisin süreye ihtiyacı olduğunu kaydeden Güzeler, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.