DOLAR 32,4539 -0.01%
EURO 34,8210 0.18%
ALTIN 2.435,07-0,13
BITCOIN 2034538-2.00271%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Mağusa’da İnsan Kaçakçılığı

Mağusa’da İnsan Kaçakçılığı

ABONE OL
6 Haziran 2017 11:34
Mağusa’da İnsan Kaçakçılığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa Limanı’nda TIR’ın dorsesinin altına gizlenip yasa dışı yollardan Türkiye’ye gitmeye çalıştıkları sırada suçüstü yakalanan iki Bangladeşli ve TIR şoförü, aleyhine yürütülen polis soruşturması tamamlandı.

Ülkede çalışma izinli bulunan A. B. S. (39) ve M. R. H. S. (31) isimli Bangadeşliler ve TIR şoförü Yıldırım Menekşe, dün yargıç huzuruna çıkarılarak işledikleri suçlardan ileride yargılanmak üzere 3’er bin TL nakdi teminata bağlandı.

Bangadeşliler teminat şartlarını yerine getiremeyip, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, Yıldırım Menekşe yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.

Dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Memuru Osman Üreten’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis Osman Üreten, 2 Haziran 2017’de, saat 22.00’de, Gazimağusa Limanı içerisinde Ziyamet’te sakin Yıldırım Menekşe’nin, Türkiye’ye yasa dışı yollardan götürmek için Bangladeşli A. B. S. ve M. R. H. S. ile önceden anlaştığını söyledi.

Osman Üreten, zanlı Yıldırım Menekşe’nin konu şahısları kullanımında bulunan LK 453 plakalı TIR aracın arkasına takılı olan 2299 R plakalı dorsenin alt kısmına gizleyip, muhaceret işlemi yaptırmadan gümrük kontrolünden geçip Dipkarpaz yük gemisine girmek için beklediği sırada suçüstü yakalandıklarını anımsattı.

Zanlılar aleyhine yürüttüğü soruşturmasını tamamladığını kaydeden tanık polis, mahkemeden zanlılar aleyhine uygun teminat talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç, 3 bin TL nakdi teminata bağladığı zanlıları, KKTC vatandaşı 2 kefilin lehine imza ettiği 50’şer bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest bıraktı.

Teminat şartlarını yerine getiremeyen Bangadeşliler, cezaevine gitti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.