istanbul manzara

Mağusa’daki Yabancı Uyruklu Torbacılarda Yeni Tutuklamalar Olabilir
298 okunma

Mağusa’daki Yabancı Uyruklu Torbacılarda Yeni Tutuklamalar Olabilir

ABONE OL
29 Ekim 2016 13:44
Mağusa’daki Yabancı Uyruklu Torbacılarda Yeni Tutuklamalar Olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Girne ve Gazimağusa’da tutuklanan  torbacı  öğrencilerinden üçü serbest bırakıldı, ikisininde  tutukluluğu uzatıldı

Geçtiğimiz haftalarda  Girne’de başlayıp, Gazimağusa’ya uzanan uyuşturucu operasyonuyla ilgili olarak . Ele geçen 324 gram hintkeneviri ve 5 gram kokain türü uyuşturucularla ilgili tutuklanan torbacılık yapan dördü Ürdün, biri de Arnavutluklu olmak üzere 5 üniversite öğrencisinden üçü serbest bırakılırken, ikisinin tutukluluk süreleri dün 7 gün daha uzatıldı. Polisin devam eden soruşturma kapsamında yeni tutuklamalar bekleniyor

Narkotik polisi, Salı günü Girne’de Abdullah Jumaa’nın kaldığı evde arama yapmış ve 250 gram ağırlığında satışa

hazır vaziyette toplam 156 adet küçük ve 4 adet büyük paket (streç filme sarılı) hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde; kavanoz içerisinde yaklaşık 70 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 3 adet “uyuşturucu kırıcısı”, hassas terazi, üzerinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet pipo ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan bin 340 TL, 265 İngiliz Sterlini, 315 Amerikan Doları ve 15 Euro nakit para bulunmuştu.

Polis uyuşturucuların  bir çoğunun mağusa’da bulunan Geri Agushi’den alındığı bilgisi üzerine operasyonu bu kente kaydırarak, mahkeme emriyle Agushi’nin evini de aramıştı. Burada yapılan aramada, tuvaletin su deposuna saklanan naylon içerisinde yaklaşık 5 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve yaklaşık1.5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yine streç filme sarılı yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi bularak emare almıştı. Aramada ayrıca, Agusi’ye ait siyah çanta içerisinde uyuşturucu madde satışından elde edildiği tahmin edilen 3 bin 300 TL,180 Euro 74 Amerikan Doları ve 100 Gürcistan Larisi bulunmuştu.

Abdullah Jumaa ve Geri Agushi’nin yanı sıra Zaid Mohammad Abbas, Anad Qatarneh ve Amro Rassas tutuklanmıştı.

Jumaa ve Agushi mahkemeye çıkarıldı

Tasarruflarında uyuşturucu bulunan Abdullah Jumaa ve Geri Agushi dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Hazal Aksun’un huzurunda görüşülen davada, iddia makamı adına hazır bulunan Kıdemli Savcı Mustafa Atakara, polis memuru Mehmet Sevinç’i tanık olarak dinletti.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Sevinç, zanlılar Abdullah Jumaa ve Geri Agushi’nin “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (kokain ve hintkeneviri) alma, verme ve tasarruf” suçlarından methaldar olduklarını kaydetti.

Sevinç, daha önce tutuklanan ancak meseleyle bağlantılı olmadıkları anlaşılan Zaid Mohammad Abbas, Anad Qatarneh ve Amro Rassas serbest bırakıldığını söyledi.

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Sevinç, meselenin ciddiyetine değindi. Aranan emareler ve bağlantılı şahıslar olduğuna dikkat çeken Sevinç, bu aşamada zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Bu talebe itiraz edilmemesi üzerine Yargıç Hazan Aksun, meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0