DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20724571.26967%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Mahkemeye Yüzü Gözü Şiş Çıktı Mahkeme Polisler İçin – Kıbrıs Gerçek Gazetesi
  • Kibris Web Haber
  • KIBRIS
  • Mahkemeye Yüzü Gözü Şiş Çıktı Mahkeme Polisler İçin – Kıbrıs Gerçek Gazetesi

Mahkemeye Yüzü Gözü Şiş Çıktı Mahkeme Polisler İçin – Kıbrıs Gerçek Gazetesi

ABONE OL
8 Şubat 2017 10:07
Mahkemeye Yüzü Gözü Şiş Çıktı Mahkeme Polisler İçin – Kıbrıs Gerçek Gazetesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polis, Deniz Güngör’ün arabasında sızdığını ve uyandırılınca da aracını sürerek bir polisin parmağını kırdığını, bir polisi de 200 metre sürüklediğini iddia etti. Avukat, müvekkilinin polislerce dövüldüğünü öne sürdü, mahkeme polisler hakkında tahkikat başlatılmasına karar verdi.

Polis, Lefkoşa’da PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü binasının önündeki trafik ışıklarında, uyuşturucu maddenin etkisiyle aracında sızdığını ve uyandırılmak istenince de aracını sürerek bir polisi yaralayıp, bir polisi de 200 metre sürüklediğini iddia ettiği ve aracında da uyuşturucu madde bulduğu Deniz Güngör isimli kişiyi dün tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkardı.

Mahkemeye, yüzü gözü şiş bir halde çıkan Deniz Güngör’ün avukatı Hasan Nidai Mesutoğlu, müvekkilinin polislerce gözaltındayken darp edildiğini ve elmacık kemiği ile burnunun kırıldığını iddia ederek, polisler hakkında tahkikat başlatılmasını istedi.

Zanlı hakkında doktor raporunu inceleyen Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, “Zanlının durumunu görmekteyim” diyerek, olayla ilgili tahkikat başlatılmasına emir verdi. Bu arada, Deniz Güngör de 3 gün poliste tutuklu kalacak.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Hüseyin Osum’u dinletti.

Polis, mahkemede olayı anlattı

Mahkemede yeminli şahadet veren Osum, 6 Şubat’ta saat 22.30’da Ecvet Yusuf Caddesi üzerindeki Yenişehir trafik ışıklarında yeşil ışık yanmasına rağmen, zanlının aracıyla hareket etmediğini belirtti.

Polis memuru Hüseyin Osum, “Deniz Güngör, trafik ışıklarında araç çalışır halde ve baygın vaziyette bulundu. Şahıs uyandırıldığı esnada gaza basıp, hızla sürmeye başladı. Aracı durdurmaya çalışan polis memuru İbrahim Atabek’in sağ el serçe parmağı kırıldı. Benim elim araca sıkıştı. Zanlıyı, aracı durdurması için uyarmama rağmen hızla sürmeye devam etti. Aracın kontak anahtarını kapatabildim ve beni 200 metre sürükledi. Aracı 200 metre ilerde durdurabildim. Zanlı makul güç kullanılarak gözaltına alındı” dedi.

Osum, zanlının aracında yapılan aramada, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 1 gram ağırlığında madde ile paspas üzerinde, içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan 3 adet ucu yanık sigara bulunarak emare alındığını belirtti.

Zanlının uyuşturucu içtiğini beyan ettiğini, hastanede kan örneği verdiğini ancak ifade vermediğini söyleyen Osum, zanlının Acil Servis’te doktor kontrolünden geçirildiğini ve burun kemiği ile elmacık kemiğinde kırık olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Polis memuru Hüseyin Osum, tahkikatın çok yönlü devam ettiğini belirterek, zanlının tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

“Zanlının burun ve elmacık kemiği kırıldı”

Deniz Güngör’ün avukatı Hasan Nidai Mesutoğlu, elmacık ve burun kemiği kırılan müvekkilinin gözaltında polisler tarafından darp edildiğini ve orantısız güç kullanıldığını savundu.

Avukat Mesutoğlu, polisin tüm şahadetinin adli ihbar olarak kabul edilip, polisler hakkında tahkikat başlatılmasını talep etti.

Zanlıya ait doktor raporunu inceleyen Yargıç Tacan Reynar, “Zanlı Deniz Güngör’ün durumunu görmekteyim” diyerek, olayla ilgili tahkikat başlatılmasına emir verdi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, ayrıca zanlının tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine direktif verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.