istanbul manzara

Mahkumiyet alma olasılığı var
319 okunma

Mahkumiyet alma olasılığı var

ABONE OL
14 Ekim 2016 09:08
Mahkumiyet alma olasılığı var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaldığı yurt odasında ve cebinde uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunan üniversite öğrencisi Omar Alkarablieh’i, 5 bin TL nakdi teminata bağlayarak serbest bırakan yargıç vurguladı:

Gazimağusa’da ihbar üzerine kaldığı yurt odasında uyuşturucudan yakalanan Ürdünlü üniversite öğrencisi aleyhine yürütülen soruşturma bitti.

Meseleyle ilgili cebinde ve odasında, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olan bir sarma sigara, 4 sigara izmariti ve toplam 2 gram ağırlığında bonzai türü uyuşturucu madde ele geçirilen Omar Alkarablieh, davaları sonuçlanıncaya değin 5 bin TL nakdi teminata bağlandı.

Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzurunda gerçekleşen dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan ve meselenin tahkikat memuru olan Nurettin Enginer’i yeminli şahadette çağırdı.

Narkotik polisi Nurettin Enginer, 4 Ekim 2016’da gerçekleştirilen operasyonun olgularını anımsattı ve mahkemeye talebini aktardı.

İhbar üzerine, DAÜ Akdeniz Yurdu’ndaki 622 no’lu odada, zanlının da bulunduğu sırada arama yapıldığını ve zanlının tasarrufunda konu maddelerin ele geçirildiğini söyledi.

Tanık polis, meseleyle ilgili tahkikatını tamamladığına dikkat çekti ve eğitim maksatlı ülkede bulunan zanlıya yazılı dava tebliğinde bulunduğunu belirterek, uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç, zanlıyı, KKTC dışına çıkmaktan men edip, bu maksatla tüm pasaport ve seyahat belgelerine el koydu.

Yargıç ayrıca, zanlıyı, 5 bin TL nakdi teminata bağladı ve haftada 3 kez en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücutta bulunmasına emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0