istanbul manzara

Maliye Bakanı Şan: Yüzde 1’lik artış yaklaşık 210 Milyon TL’dir.Bu da bütçe için çok ciddi bir rakamdır
  • Kibris Web Haber
  • Gündem
  • Maliye Bakanı Şan: Yüzde 1’lik artış yaklaşık 210 Milyon TL’dir.Bu da bütçe için çok ciddi bir rakamdır
147 okunma

Maliye Bakanı Şan: Yüzde 1’lik artış yaklaşık 210 Milyon TL’dir.Bu da bütçe için çok ciddi bir rakamdır

ABONE OL
16 Ocak 2023 20:23
Maliye Bakanı Şan: Yüzde 1’lik artış yaklaşık 210 Milyon TL’dir.Bu da bütçe için çok ciddi bir rakamdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maliye Bakanı Alişan Şan BRT’de yayınlanan ‘17. Saat’ programına telefonla katılarak oyçokluğula geçen “Birleştirilmiş Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı değerlendirdi.

Maliye Bakanı Alişan Şan, “2023 Bütçesi’nin hazırlanıp, Meclis’ten de onaylandıktan sonraki süreçte ciddi derecede belediyelerin katkı paylarının da artığını belirtebilirim. Örneğin geçen yıl 825 Milyon 100 Bin TL olan belediye katkı payları 2023 yılı bütçesi içerisinde 1 Milyar 985 Milyon 975 bin TL’ye yükseltilmiştir.Yaptığımız bu düzenleme ile yaklaşık 2.4 katı bir artış söz konusudur. Bununla birlikte 51/95 sayılı yasaya göre de bir havuz oluşturulacak. Havuzun içeriğinde de Havalimanından, casinolardan gelen gelirler, kıymet taetı ücreti kaleminde ise petrollerinden ve gaz tartımından da bu havuza kaynak girişimi olacak” dedi.

İlgili yasaya göre oluşturulacak havuzun dağılımına ilişkin de bilgi veren Bakan Şan, “Havuzdaki kaynağın yüzde 60’ı ilgili belediyeye kalacak. Yüzde 40 ise havuz hesabı içerisinden nüfus ve yüzölçümü baz alınarak diğer belediyelere paylaştırılacaktır. Bunun da yaklaşık 2023 yılı için beklenti 100-110 Milyon TL civarlarındadır” dedi.

Alişan Şan, Belediyeler’in özkaynak gelirlerinde ciddi artışların olacağına işaret etti.

Muhalefetin yasaya yönelik yaptığı eleştirilere de yanıt veren Maliye Bakanı Şan, “muhalefet nüfusu 30 binin üzerinde olan beldelerimize devlet katkısının yüzde 1 daha fazla artırılmasını önerisinde bulundu.Biz yaklaşık 1 hafta 10 gün önce 2023 bütçesini hayata geçirdik. Orada da muhalefet birtakım endişe ve önerilerini dile getirdi. Bütçenin gelirlerinin sıkıntılı olacağını ve ek bütçe gerekeçeğini söylediler. Şimdi bugün bu talepleri değerlendirdiğimizde yüzde 1’lik artışın yaklaşık 210 Milyon TL olduğunu söyleyebilirim. Çok ciddi bir rakamdır. Dolayısıyla bizim hala hazırda bir bütçe açığımız söz konusu iken açığın daha artmasına neden olabilecek önerileri çok doğru bulmadığımı belirtmek isterim” diye konuştu.

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0