DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2070527-1.58478%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Meclis Başkanı Töre ve Başbakan Üstel Oramiral Tatlıoğlu’nu kabul etti

Meclis Başkanı Töre ve Başbakan Üstel Oramiral Tatlıoğlu’nu kabul etti

ABONE OL
14 Kasım 2022 14:13
Meclis Başkanı Töre ve Başbakan Üstel Oramiral Tatlıoğlu’nu kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak üzere ülkemizde bulunan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile görüştü.

Töre kabulde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs Türkü için vazgeçilmez olduğuna işaret ederek, “20 Temmuz’da şafak vakti geldiniz ve asla bu adadan çekilmemelisiniz. Garanti anlaşmaları asla son bulmamalıdır” dedi.

Töre, KKTC artık tanınma yoluna girdiğini de anımsatarak birlik ve beraberliğin daha da pekiştirilmesi gerektiğine işaret etti…

KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilat’ına gözlemci üye olunduğunu da anımsatan Töre, “inşallah KKTC’nin 40’ıncı yılında asli üye de oluruz” dedi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Deniz Kuvvetleri komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Başbakan Ünal Üstel tarafından da kabul edildi.

Başbakan Üstel, Anavatan Türkiye’de dün yaşanan bombalı saldırıdan dolayı buruk şekilde kutlama yapıldığını ifade ederek “Anavatan’ımıza birkez daha başsağlığı diliyorum. Kopmaz bağlarla bağlıyız. Sizin sevinciniz bizim sevincimiz, sizin üzüntünüz bizim üzüntümüzdür” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda KKTC’nin tanınma zamanı geldiğini söylediğini anımsatan Üstel, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na ise gözlemci üye olduğunu anımsattı.

Üyelikle ilgili Avrupa Birliği’nin tepkileriyle karşılaştıklarını söyleyen Başbakan, AB’nin bu konuda söz söyleme hakkı olmadığını vurguladı…

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu da ziyaretlerde KKTC’nin daima yanında olduklarını vurguladı.

Oramiral Tatlıoğlu, sonsuza kadar Kıbrıs Türk halkının yanında olacaklarını da belirterek, Ada’da asla oldu bittiyse izin vermeyeceklerini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.