DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2056482-0.85191%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Metin Redifin Ölümü Ambulansta Eksiklil Olmasından Kaynaklı Değil

Metin Redifin Ölümü Ambulansta Eksiklil Olmasından Kaynaklı Değil

ABONE OL
28 Kasım 2016 08:40
Metin Redifin Ölümü Ambulansta Eksiklil Olmasından Kaynaklı Değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin önceki gün Metin Redif isimli vatandaşın yaşamını yitirmesiyle ilgili Girne Akçiçek Hastanesi 112 Hızır Servisi’ni suçlayıcı açıklamalarına hastaneden yanıt geldi:

Ceren ÖZBİL

Girne Akçiçek Hastanesi, Metin Redif isimli vatandaşın yaşamını yitirmesiyle ilgili 112 Hızır servisinin suçlanmasını tepkiyle karşıladı.

KIBRIS Gazetesi’ne konuşan Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Salih Beyoğlu, dünyadaki tüm ambulanslarda yani, standart bir ambulansta ne bulunması gerekiyorsa Girne Akçiçek Hastanesi’nin ambulanslarında da bulunduğunu açıkladı.

Beyoğlu, ayrıca şok ve oksijen cihazı gibi bir ambulans için olmazsa olmazların yedeklerinin de bulunduğunu dile getirdi.

Ambulansta cihaz ve ilaçların her sabah 112 Hızır Servis ekibi tarafından kontrol edildiğini ifade eden Beyoğlu, Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin yaptığı açıklamaların kendileri için üzücü olduğunu belirtti.

Ambulansın içinin hastane ortamı gibi olduğunu söyleyen Salih Beyoğlu, bu yöndeki açıklamaların çalışanların moralini bozup motivasyonunu düşürdüğünü dile getirdi.

Beyoğlu, sürekli devlet hastanelerine karşı güvensizlik aşılanmasının kime ne faydası olacağını da sordu.

Gardiyanoğlu: Yapılan açıklamalar çelişkili

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, iddialarında ısrarcı olduklarını söyledi ve bakanlığa “Madem ki birinci ambulans oraya gittiğinde hasta ölmüştü neden ikinci ambulansı istediler?”, “aile neden Yakın Doğu Hastanesi’nden ambulans çağırma ihtiyacı duydu”, “İlk giden ambulansın içinde sağlık ekibi olarak kim vardı?”, “Hastanın durumunun kritik olduğunu söyledikleri halde neden ikinci ambulansta doktor yoktu?” ve “Ülkenin dört bir yanındaki ambulanslar tam donanımlı mı?” sorularını sordu.

Yapılan açıklamaların bir biriyle çelişen açıklamalar olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, birinde hastanın öldüğünün diğerinde ise durumunun kritik olduğunun söylendiğini kaydetti.

Gardiyanoğlu, ambulansın hasta tedavi aracı olmayıp, hasta nakil aracı olduğunu söyledi ve uygulanması gereken sisteminin devlete mi özele mi ait bir ambulans olduğuna bakılmaksızın, hastanın en yakın hastaneye sevk edilmesi gerektiğini savundu.

“İhaleyi açıklasınlar”

Gardiyanoğlu ayrıca bir süre önce 112 Acil Servis’teki uygulamanın değiştirilmesi için ihaleye çıkıldığını da söyledi ve şu şekilde konuştu:

“Bu ihaleye katılan bir şirket 135 bin dolara, 112’yi aradığınızda adresinizin çağrı merkezinin monitöründen göründüğü gibi ambulanslardan görüneceği bir sistem kurulmasını teklif etti. Ancak bu teklifi yapanların partili olmaması nedeniyle bu teklif kabul edilmedi. 700 bin TL’ye eski sistem telsizler alındı. Bu nedenle uygulanan sistem siz 112’yi arıyorsunuz, orada monitörden adresinizi gören görevli telsizle ambulans şoförüne yolu tarif ediyor.   Bu ülkede insan hayatı bu kadar ucuz mu? Biz bu hasta kaybedilmeyecekti ya da kaybedilecekti demiyoruz. Ancak artık bunlara sessiz kalmamamız gerekir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.