DOLAR 32,4049 -0.11%
EURO 34,8086 0.17%
ALTIN 2.430,48-0,32
BITCOIN 2032771-1.54393%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Müzik Virüs Bulaştırmaz! İnsanların Ekmek Parasıyla Oynanmaz!

Müzik Virüs Bulaştırmaz! İnsanların Ekmek Parasıyla Oynanmaz!

ABONE OL
30 Aralık 2020 13:05
Müzik Virüs Bulaştırmaz! İnsanların Ekmek Parasıyla Oynanmaz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Eğlence Sektörü İnisiyatifi” adı altında bir araya gelen bar, kafe ve restoran sahipleri ile çalışanları, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu tarafından açıklanan son kararlara tepki göstermek amacıyla Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Birçok sanatçının da destek verdiği eylemde, “eğlence değil ekmek parası” pankartı açıldı. Pandemi sürecinin en çok vurduğu sektörlerin başında gelen eğlence sektörü işletmecileri ile çalışanları, son alınan gece 21:00’dan itibaren kapatılma kararına sert tepki gösterdi. Halihazırda uzun bir süredir ekonomik krizle boğuşan sektör, yeni yıl öncesi alınan bu kararla birlikte çökme noktasına geldi. Kapatma kararı ile birlikte büyük sıkıntı içerisine giren sektöre ise hükümet en ufak bir yardım yapmıyor!

Eğlence sektörünün eylemi daha sonra Başbakanlık Binasının önüne taşındı. Burada grevde olan Toprak Ürünleri Kurumu emekçilerinin eylemi ile eğlence sektörü çalışanlarının eylemi birleşti. Ekmek kavgası derdinde olan iki sektör sesini bugünkü bakanlar kuruluna birlikte duyurmaya çalıştı.

Başbakanlık önünde aynı anda iki farklı eylem olunca TÜK eylemcilerine açıklama yapmak isteyen Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, eğlence sektörü eylemcilerine seslendi.

Bu sırada Eğlence Sektörü İnisiyatifi, kendi eylemleri için kurmuş oldukları ses sistemlerini TÜK eylemcilerine açıklamalarda bulunmak için eylemcilerin yanına gelen Tarım Bakanı Çavuşoğlu için kullanılmasına izin vererek dayanışma örneği sergiledi.

Ülkemizin en önemli DJ’lerinden Yusuf Coşkuner: “Virüs müzikten bulaşmıyor” dedi.

40 yıldır bu işi yaptığını dile getiren Coşkuner, “ilk kez sokağa inme kararı aldık. Salgın var, kapanacaksak kapanacağız ama hepimiz kapanacağız” açıklamasında bulundu.

Başbakanlıkta hükümet yetkilileri ile görüşen sektör çözüm bulunmasını beklerken, ilerleyen saatlerde sona eren bakanlar kurulu sonrası açıklamalar yapan Başbakan Ersan Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun kararlarının geçtiğini ve 21:00’dan sonra tüm mekanların kapanacağını açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.