DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20690821.45847%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Narkotik Tanzanyalı’yı 1 Ay Sonra Yakaladı

Narkotik Tanzanyalı’yı 1 Ay Sonra Yakaladı

ABONE OL
31 Mart 2017 10:12
Narkotik Tanzanyalı’yı 1 Ay Sonra Yakaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Narkotik polisi, Gazimağusa’da, uyuşturucu madde suçundan aradığı, Tanzanyalı na’yi tutuklayarak mahkemeye çıkardı ve aleyhine 1 günlük tutukluluk emri aldı

Sedef BOŞNAK

Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı narkotik polisi, dün, şubat ayından beri uyuşturucu madde suçundan aradığı Tanzanyalı Haidar Jabir Al Farsy’ı tutukladı.

Gazimağusa’da, 28 Şubat 2017’de, sokak ortasında, 2 gram uyuşturucu tasarruf eden ve konu suçtan hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunan Abdullah Mohammed Elbasha’dan uyuşturucu madde alıp, polisleri görmesi üzerine koşarak kayıplara karışan zanlı, bir ay sonra yakalandı ve mahkemeden, aleyhine tahkikat amaçlı bir günlük tutukluluk emri alındı.

Evinde arama yaptık

Gazimağusa’da Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meseleyle ilgili Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Kavaz’ı tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Mustafa Kavaz, 28 Şubat 2017’de, zanlının, Abdullah Mohammed Elbasha’dan 2 gram uyuşturucu madde aldığı sırada tespit edildiğini ancak polisleri görmesi üzerine konu maddeyi yere atıp koşarak kaçtığını anımsattı.

Suç tarihinden bir ay sonra yakalanan zanlının evinde mahkeme emriyle arama yaptığını söyleyen tanık polis Mustafa Kavaz, evin yatak odasındaki yatak üzerinde, içerisinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan şeffaf naylon poşet ile içilmiş yarım sigarayı bularak emare aldı.

İfade alınacak

Mustafa Kavaz, meselenin ciddiyetine dikkat çektikten sonra henüz yeni başlattığı tahkikatını salimen
tamamlayabilmek ve alınacak ifadeleri alabilmek için mahkemeden süre talep etti.

Zanlıyı savunan Avukat Ramadan Sanıvar, tahkikatın salimen yürütülmesi için polisin tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, polisin tahkikatını salimen yürütebilmesi için zanlının bir gün süreyle poliste tutuklu kalasına izin ve emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.