DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20713281.16299%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
NASA açıkladı: Elon Musk işimizi zorlaştırabilir!

NASA açıkladı: Elon Musk işimizi zorlaştırabilir!

ABONE OL
14 Aralık 2022 16:49
NASA açıkladı: Elon Musk işimizi zorlaştırabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir zamanlar SpaceX ve Tesla şirketlerinde gösterdiği başarılarla adından söz ettiren Elon Musk, son zamanlarda Twitter’la gündemde yer alıyor. Özellikle Twitter’ı satın almasının ardından sergilemiş olduğu tavır, çoğu zaman eleştirilere de neden oluyor. Bunun üzerine NASA, Elon Musk‘ın bu tavırlarından rahatsız olduğunu ifade etti.

NASA, Elon Musk’ın Artemis görevini ihmal etmesinden endişe duyuyor

SpaceX ve Tesla’daki başarılarıyla adını duyuran Elon Musk, son dönemlerde Twitter ile ilgili adımlarıyla gündeme geliyor. NASA başkanı Bill Nelson, SpaceX’in yöneticilerindne biriyle yaptığı konuşmada bazı endişelerini dile getirdi. Nelson’ın endişesi ise Elon Musk’ın SpaceX bünyesindeki Artemis görevini ihmal etmesi üzerine.

Bill Nelson

Bill Nelson, 2002 yılından bu yana şirkette yer alan ve şirketin başarısında önemli bir rolü olan SpaceX başkanı ve operasyon direktörü Gwynne Shotwell ile bir araya geldi. NASA başkanı, Musk’ın sürekli farklı işlerle uğraşmasından dolayı Artemis görevinde aksaklıkların meydana gelmesinden endişe duyduğunu söyledi.


Elon Musk müjdeyi verdi! Tesla araçlar için Steam desteği geldi (Video)

Elon Musk müjdeyi verdi! Tesla araçlar için Steam desteği geldi (Video)

Tesla, bilgi-eğlence sistemlerinin daha iyi bir sürüş deneyimi sunacağı düşüncesiyle otomobillerine Steam desteğini getirdi.

Nelson’ın bu endişesi üzerine Shotwell, “Sizi temin ederim, öyle değil. Endişelenecek bir şey yok.” yanıtını verdi. Böylece herhangi bir ihlal ya da aksaklık olmayacağını güvencesini verdi. İddialara göre NASA başkanı bu yanıttan tatmin oldu. Bunun nedeni ise Shotwell’in Elon Musk ile yakın iş birliği içinde olması oluyor.

Başkanın bu açıklaması, NASA’nın Artemis Ay Keşif Programı kapsamındaki bir sonraki görevine hazırlanırken geldi. SpaceX, almış olduğu ihale ile 2025 yılının sonunda Artemis 3 görevini gerçekleştirecek. Bununla birlikte bu göre katılan astronotları Ay’ın yüzeyine indirecek.

NASA başkanı açıkladı Elon Musk işimizi zorlaştırabilir!

Söz konusu durumla ilgili NASA’nın endişesi ise oldukça normal karşılanıyor. Bunun başlıca nedenleri arasında ise görevin zaten çeşitli nedenlerden dolayı gecikme yaşaması oluyor. Üzerine ek olarak da NASA, Elon Musk’ın neden olacağı gecikmelerle de karşı karşıya kalmak istemiyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce NASA, Elon Musk ile ilgili endişesinde haklı mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.