istanbul manzara

New York’ta patlama: 1 ağır 29 yaralı
269 okunma

New York’ta patlama: 1 ağır 29 yaralı

ABONE OL
18 Eylül 2016 18:37
New York’ta patlama: 1 ağır 29 yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin New York kentindeki Manhattan bölgesinde henüz nedeni belirlenemeyen bir patlama gerçekleşti. Patlamada 29 kişinin yaralandığı bildirildi. New York Belediye Başkanı, patlamada şu an için terör bağlantısının bulunmasını açıkladı.

Manhattan’ın Chelsea semtinde meydana gelen ve 29 kişinin yaralandığı patlama, New York genelinde büyük paniğe yol açtı. New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, ilk belirlemelere göre patlamanın terör bağlantısı olduğunun sanılmadığını, ancak bilinçli olarak yapıldığını söyledi.

De Blasia, New York’a yönelik belirgin bir terör tehdidi olmadığını ifade etti. Chelsea semtinde bazı sokaklar trafiğe kapatılırken, bölge polis, itfaiye ve acil yardım araçları ile doldu.

NYPD Şefi James O’Neill ise patlamanın doğalgazdan kaynaklanmadığını, 27. caddede ikinci bir patlama ihtimaline karşı inceleme başlatıldığını ifade etti.

Patlamaya çöp konteynerinin yakınında ya da içinde el yapımı bir patlayıcının neden olması  ihtimali üzerinde duruluyor.

Patlamanın ardından olay yerinde bir basın toplantısı düzenleyen New York Belediye Başkanı Blasio, “Şu anda bu olayın, terör saldırısı olduğuna dair herhangi bir bağ bulunmuyor.” dedi.

Blasio ayrıca, terör örgütleri tarafından New York kentine yönelik herhangi bir tehdidin bulunmadığını kaydetti. Blasio daha önceki açıklamasında, patlamayı “kasıtlı bir eylem” olarak nitelemişti.

4 sokak ötede düdüklü tencere bulundu

Görevine yeni başlayan New York Emniyet Müdürü James O’Neill de basın toplantısında, patlamanın doğalgazdan kaynaklanmadığını, olayın meydana geldiği yerden dört sokak ötede, 27. Cadde’de ikinci bir patlama ihtimaline karşı inceleme başlatıldığını söyledi. Buradaki incelemeyle ilgili daha sonra yapılan açıklamada ise bir düdüklü tencere bulunduğu bildirildi.

Bu arada aynı gün New Jersey’de yardım amaçlı düzenlenecek koşu öncesinde çöp tenekesinin içine yerleştirilmiş bir bomba düzeneği patlamış, patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı bildirilmişti.

Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton, patlama konusunda bilgilendirildiğini belirtti.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump ise hiçkimsenin ne olup bittiğini tam olarak bilmediğini ifade etti.

Aynı gün New Jersey eyaletinde yardım amaçlı düzenlecek koşu öncesinde çöp tenekesinin içine yerleştirilmiş bir bomba düzeneği patlamış, patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı bildirilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0